Producător
RO
ISO 9001:2008
2005
UE
Ventilatoare centrifugale, Ventilatoare axiale, Instalatii de filtroventilatie
Căutăm parteneri de afaceri pentru piața UE

Despre Compania de Ventilatoare

Obiectul principal de activitate al societatii COMPANIA DE VENTILATOARE-SA il constituie fabricarea echipamentelor industriale de ventilatie si frigorifice (cu exceptia celor pentru uz casnic). Intr-un cuvant, fabricarea de ventilatoare industriale dedicate utilizatorilor finali din industriile grele, in conformitate cu necesitatile specifice ale acestora.

Pentru indeplinirea obiectului principal de activitate, COMPANIA DE VENTILATOARE, societate comerciala nou creata in noiembrie 2005, a preluat printr-un „contract de vanzare- cumparare a fondului de comert” utilajele specifice, arhiva de proiecte si atributele comerciale (obiectul principal de activitate, sigla/ brandul, portofoliul de clienti, acreditarile, etc) societatii comerciale VENTILATORUL- SA, care astfel si-a incetat activitatea. In virtutea obligatiilor incumbate prin acelasi contract, COMPANIA DE VENTILATOARE- SA a preluat si personalul societatii VENTILATORUL- SA, iar prin aceasta intreaga sa experienta, precum si marca inregistrata SAVEB, astfel incat in piata de profil suntem singurul producator, atat de jure, cat si de facto, al ventilatoarelor de uz industrial marca SAVEB, care au o traditie aproape 85 ani in industria grea din Romania si din multe alte tari.

Intreprinderea SAVEB-SA a fost infiintata in 1932 pentru a studia si fabrica elice pentru motoarele de avion, sub coordonarea Intreprinderii de Constructii Aeronautice Romane (ICAR). In 1941, datorita rezultatelor remarcabile obtinute in activitatea legata de industria aviatica, ICAR cumpara fabrica si terenul aferent. Activitatea de baza a intreprinderii ICAR a fost repararea si construirea de avioane. Aici s-au lucrat atat avioane romanesti, binecunoscute pe plan mondial cum sunt avioanele ICAR (in variantele universal, comercial si acrobatic), cat si avioane sub licenta ca :MESSERSCHMITT, FLEET si FIESSLER-STORCH. Probele de zbor erau effectuate folosind pistele si terenurile amenajate in acest scop in vecinatatea fabricii.

Activitatea in acest domeniu a continuat si pe perioada razboiului, intre 1940-1945, cand in Romania se efectuau reparatii la motoarele de avion MESSERSCHMITT, care erau in dotarea armatei germane.

Dupa 1948, ca efect al Tratatului de Pace, Romaniei i s-a interzis sa mai aiba industrie producatoare de avioane sau componente de aviatie. Astfel incat productia de pale pentru elicele motor de avion a fost convertita in ceva asemanator, productia de rotoare de ventilator. De aici pana la proiectarea, fabricarea si asimilarea in productia curenta a ventilatoarelor industriale, axiale si centrifugale, care au echipat intreaga industrie romaneasca ce se construia, nu a mai fost decat un pas… Iar vechiul SAVEB-SA s-a transformat in INTREPRINDEREA DE VENTILATOARE Bucuresti, dar brandul a ramas tot SAVEB…

Trecerea la noua productie a avut succes, mai ales datorita experientei acumulate si traditiei in rezolvarea problemelor stiintifice in privinta tehnicii de vehiculare a aerului, de aerodinamica, probleme comune in mare masura atat aviatiei cat si utilajelor pentru tehnica aerului. Din aceste motive, atat proiectantii, cat si personalul de executie din fabrica, datorita experientei, s-au integrat cu usurinta in noul specific al SAVEB.

Pentru a derula activitatea in conditii industriale optime, COMPANIA DE VENTILATOARE-SA si-a stabilit atat sediul social, cat si cel de productie si derulare comerciala a afacerilor in cadrul Parcului Industrial FAUR. De la infiintare si pana in prezent, COMPANIA DE VENTILATOARE-SA  nu a intrerupt nici un moment activitatea, nici macar in perioada de mutare a utilajelor din vechia locatie,  ceea ce ne-a permis sa pastram neatins portofoliul de clienti si sa continuam sa raspundem cerintelor acestora, fara a le cauza prejudicii prin relocarea noastra pe noul amplasament.

De aceea se poate spune ca desi a fost infiintata relativ de curand, la sfarsitul anului 2005, COMPANIA DE VENTILATOARE are totusi o traditie indelungata in activitatea pe care o desfasoara, datorita preluarii experientei pe care o detine personalul sau productiv, a pietei de desfacere interne si internationale si a marcilor de ventilatoare care, impreuna cu arhiva de proiecte ale tuturor echipamentelor marca SAVEB, sunt proprietatea sa exclusiva. Ventilatoarele SAVEB sunt recunoscute de peste 60 ani ca produse consacrate ale unicului producator roman de ventilatoare specifice si piese de schimb pentru acestea in sectoare industriale „cheie” pentru dezvoltare economica: metalurgie, industria cimentului, chimie si petrochimie, transporturi feroviare, rutiere si navale, industria energetica. Aceste sectoare reprezinta segmente de  nisa de piata pe care produsele dedicate marca SAVEB nu au concurent in productia interna. Toate ventilatoarele au fost dezvoltate in ani de experienta in producerea acestora si de proiectare si adaptare la  functionarea in cele mai grele conditii impuse de conditiile de utilizare. Calitatea produselor s-a mentinut, iar productia noastra  este constituita numai din serii scurte sau unicate, care raspund toate la cerintele individuale exprese ale clientilor. Fiecare solicitare constituie o baza pentru reproiectarea individuala a fiecarui ventilator, reproiectare care se realizeaza in cadrul firmei de catre specialistii nostri, pentru ca ventilatorul standard sa devina unul dedicat, care sa raspunda in uz la toti parametrii tehnici proprii locatiei si conditiilor particulare cerute. Astfel societatea noastra a reusit sa se mentina in piata de profil chiar si in conditiile ultimilor ani.

Dupa anul 2000 s-au produs transformari majore in peisajul industrial autohton. Pentru a face fata acestei noi configuratii industriale din Romania si a raspunde unor noi tipuri de cerinte ale  beneficiarilor, productia de ventilatoare industriale a fost regandita a fi constituita doar din serii scurte sau unicate, dedicate unor functiuni  bine stabilite, toate fabricate doar la comanda, reproiectate/adaptate caz cu caz conform cerintelor exprese ale clientilor, in care variabilele debit- presiune- temperatura de lucru- protectie la agentii corozivi din mediul de lucru sa fie corelate intre ele pentru a obtine o fiabilitate crescuta a produsului. Prin regandirea noii filosofii de adaptare s-a avut in vedere totodata si mentinerea calitatii produselor, ceea ce s-a si obtinut si in noua configuratie de productie.

Astfel, dupa 10 ani de functionare, COMPANIA DE VENTILATOARE-SA a reusit sa mentina brandul SAVEB in piata de profil chiar si in conditiile ultimilor ani de criza si a unei concurente acerbe din partea vanzatorilor de ventilatoare din strainatate.

Consecventa scopului propus la infiintare, societatea noastra asigura piese de schimb si reparatii pentru ventilatoarele SAVEB, indiferent daca au fost produse de Intreprinderea VENTILATORUL inainte de 1990, de S.C.VENTILATORUL-SA intre 1990-2005 sau de catre COMPANIA DE VENTILATOARE-SA incepand cu noiembrie 2005., chiar si pentru ventilatoare care nu mai sunt in gama curenta de fabricatie.  Datorita sistemului de lucru pe ventilatoare unicat si nu „la banda”, pe serii standard mari, avem totodata posibilitatea de a oferi, pe langa servicii de mentenanta (cum ar fi echilibrarile de rotoare) si reparatii sau confectionari de subansamble pentru orice tip de ventilator care poarta marca SAVEB, indiferent de anul de fabricatie al acestuia. Si uneori chiar si pentru ventilatoare ale altor producatori straini care nu mai asigura mentenanta dupa un anumit numar de ani.

Tot datorita aceluiasi sistem de lucru pe ventilatoare unicat si nu „la banda”, pe serii standard mari, avem capacitatea de a confectiona in cadrul COMPANIEI DE VENTILATOARE si ventilatoare noi sau parti ale acestora dupa unele ventilatoare straine, prin proiectare proprie si/sau adaptari diverse, individualizate, ale oricaruia dintre ventilatoarele din familiile de ventilatoare standard SAVEB. Toate ventilatoarele SAVEB au fost dezvoltate in ani de experienta in producerea acestora si totodata de proiectare si adaptare la  functionare in cele mai grele conditii impuse de mediul de lucru. Rezolvarea solicitarilor de diverse tipuri a ajutat multi clienti sa nu isi inlocuiasca integral echipamentele facand astfel economii substantiale, iar pe noi, COMPANIA DE VENTILATOARE-SA, ne-a ajutat sa ne definim sub noua titulatura ca o firma de specialitate nu  numai in fabricarea unor ventilatoare industriale de inalta fiabilitate, dar si in domeniul reproiectarii, fabricatiei de piese de schimb si reparatiilor sistemelor industriale de ventilatie. Fiind proprietarii proiectelor, aceste adaptari sunt nu numai posibile, dar consideram ca acest lucru intra fara doar si poate in obligatia noastra fata de clientii si partenerii nostri care utilizeaza deja sau doresc sa utilizeze sistemele de ventilatie SAVEB. Iar experienta ne-a ajutat sa putem sa concepem subansamble functionale ale sistemelor de ventilatie ale altor producatori din strainatate, care lucreaza in aceleasi conditii ca cele originale sau ating chiar parametri superiori acestora.

Deoarece insa nici o prezentare nu poate fi suficient de exhaustiva pentru a acoperi intreaga plaja de produse, mai ales ca majoritatea acestora sunt unicat, fiind in marea majoritate a cazurilor reproiectate si executate conform unor conditii particulare existente solicitate de clienti, prezentarea anexata este doar cu titlu informativ. Dorim insa sa satisfacem cerintele clientilor nostri care activeaza, ca si noi, in peisajul industrial romanesc. De aceea cum orice doleanta este in felul ei un unicat, ea va fi intotdeauna tratata ca atare, iar tinta colectivului nostru este de a se putea raspunde printr-o rezolvare pozitiva oricarei solicitari legate de ventilatoarele industriale SAVEB si nu numai, fie ea solicitare tehnica sau comerciala.

Certificate Compania de Ventilatoare

ISO 9001:2008
ISO 9001:2008

Noutăţi Compania de Ventilatoare

Realizări Compania de Ventilatoare

Contact Compania de Ventilatoare

Adresa
Contact
saveb.ro [javascript protected email address] +40. 21. 255 21 66
Ce este aeroventic?
 • Ce este aeroventic?

  Aeroventic este o soluție internațională dedicată sectorului HVACR. Aceasta a fost concepută pentru a crea o oportunitate atât pentru producători, cât și distribuitori, de ași prezenta valoarea afacerii și produsele din întreaga lume. Un singur sistem care permite o acoperire globală

 • Cartea de vizită a companiei

  Construiește valoarea companiei Tale prin prezentarea avantajul competitiv.

  Distribuie cataloage, programe și informații cheie pentru afacerea Ta.

 • Salon virtual de produse

  Acesta este un loc excelent de prezentare a tuturor produselor simultan, fără efort. Fiecare produs este dotat cu opțiunea „Adăugă la cerere“ pentru a-i ajuta pe clienți. Clientul trimite o cerere direct la Tine.

 • Actualități, Canalul informațional

  Practic aeroventic este echivalent cu tagurile offline, în care îți prezinți compania și produsele, distribui cataloage, stabilești contacte și te preocupi de vizibilitatea companiei Tale în cadrul sectorului.

Alăturaţi-ne
Partenerii