Producător
RO
ISO 14001:2004, ISO 9001:2008, OHSAS 18001:2007
1995
Mondial
Radiatoare, Condensatoare, Evaporatoare
Căutăm parteneri de afaceri pentru piața UE

Film

Despre RAAL

RAAL este un producător de sisteme de răcire şi schimbătoare de căldură din aliaje de aluminiu şi oţel inoxidabil, în construcţie brazată: radiatoare, răcitoare de ulei, răcitoare de aer, răcitoare de combustibil, condensatoare,  destinate aplicaţiilor în agricultură, construcţii, industrie şi auto.

RAAL beneficiază de o experienţă de 30 de ani în domeniul proiectării şi fabricaţiei de sisteme de răcire complete. Miile de proiecte executate ilustrează o gamă variată de tipuri constructive, dimensionale şi funcţionale. Asemenea flexibilitate în a satisface cerinţele clienţilor săi presupune un angajament neîntrerupt din partea RAAL în direcţia cercetării si dezvoltării.

Echipa de cercetare-dezvoltare este capabilă să elaboreze programele pentru produsele noi ale clienţilor RAAL, astfel încât va asigura diferenţierea acestora pe piaţă, prin inovaţie şi performanţă.

RAAL este organizată în sistem integrat şi dezvoltă următoarele activităţi:

FABRICAŢIE

 • schimbătoare de căldură din aliaje de aluminiu pe 8 linii de brazare utilizând tehnologia Nocolok
 • schimbătoare de căldură din oţel inoxidabil în cuptor de brazare cu vid
 • structuri metalice care intră în componenţa sistemelor de răcire

în cele două locaţii de producţie din Romania: Bistriţa, pe o suprafaţă de producţie de 12500 m2 şi Prundu Bîrgăului pe 32000 m2.

INGINERIE

Departamentul de cercetare-dezvoltare, experimentat şi cu o înaltă calificare, asigură un ciclu foarte scurt de dezvoltare şi asimilare în fabricaţie.

 • DIMENSIONARE ŞI SIMULARE
 • PROIECTARE PRODUSE
 • CENTRU DE TESTARE
 • ATELIER PROTOTIPURI
 • SDV şi ECHIPAMENTE TEHNOLOGICE

LOGISTICĂ

RAAL este în măsură să ofere servicii de logistică personalizate (transport, depozitare,distribuție) în funcţie de nevoile şi solicitările clientului.

RAAL deţine filiale în Italia, Olanda, Germania , Rusia şi SUA.

RAAL realizează dimensionarea schimbătoarelor de căldură şi a sistemelor de răcire utilizând softuri proprii, bazate pe studii teoretice şi pe rezultatele a mii de teste efectuate.

RAAL utilizează simularea structurală, de curgere şi solicitare la vibraţii utilizând metoda analizei elementelor finite.

RAAL are o mare experienţă în proiectarea schimbătoarelor de căldură şi a sistemelor de răcire. Plecând de la specificaţii, dimensiuni de gabarit sau planuri funcţionale ale sistemelor de răcire, proiectanţii RAAL sunt în măsură să găsească cele mai bune soluţii pentru utilizarea cât mai eficientă a spaţiilor disponibile.

Proiectanţii RAAL au capacitatea de a optimiza în permanenţă produsele, astfel încât sa răspundă integral cerinţelor aplicaţiei.

Testarea performanţelor produselor noi şi validarea lor se face în centrul de testare RAAL, pe baza specificaţiilor tehnice sau a parametrilor obtinuţi prin achiziţie de date de pe echipamentul clientului.

Capabilităţile centrului de testare includ:

 • testarea caracteristicilor termice şi fluido-dinamice efectuate pe tunelul de vânt
 • testarea caracteristicilor structurale: spargere, presiune pulsatorie, ciclu termic, vibraţii şi socuri, efectuate la
 • temperatura mediului ambiant sau la temperaturi ridicate în camera climatică
 • teste de curaţenie interioară
 • teste chimice şi de coroziune accelerate
 • studii metalografice

De descărcat RAAL

Certificate RAAL

ISO 14001:2004
ISO 14001:2004
ISO 9001:2008
ISO 9001:2008
OHSAS 18001:2007
OHSAS 18001:2007

Contact RAAL

Adresa
Contact
www.raal.ro [javascript protected email address] +40 263 203309
Media sociale
Facebook Youtube
Ce este aeroventic?
 • Ce este aeroventic?

  Aeroventic este o soluție internațională dedicată sectorului HVACR. Aceasta a fost concepută pentru a crea o oportunitate atât pentru producători, cât și distribuitori, de ași prezenta valoarea afacerii și produsele din întreaga lume. Un singur sistem care permite o acoperire globală

 • Cartea de vizită a companiei

  Construiește valoarea companiei Tale prin prezentarea avantajul competitiv.

  Distribuie cataloage, programe și informații cheie pentru afacerea Ta.

 • Salon virtual de produse

  Acesta este un loc excelent de prezentare a tuturor produselor simultan, fără efort. Fiecare produs este dotat cu opțiunea „Adăugă la cerere“ pentru a-i ajuta pe clienți. Clientul trimite o cerere direct la Tine.

 • Actualități, Canalul informațional

  Practic aeroventic este echivalent cu tagurile offline, în care îți prezinți compania și produsele, distribui cataloage, stabilești contacte și te preocupi de vizibilitatea companiei Tale în cadrul sectorului.

Alăturaţi-ne
Partenerii