14 nov. 2017 | Aeroventic
4.0
5 metode prin care poţi economisi bani şi energie iarna

Anotimpurile răcoroase ne-au dat mereu bătăi de cap când a fost vorba de consumul energiei şi de plata facturilor.

Cu toate acestea, specialiştii noştri de la Promoterm au sărit în ajutorul nostru cu câteva sfaturi utile despre cum putem economisi bani şi energie pe timpul iernii. Iată care sunt acestea:

1. Achiziţionează un termostat de calitate

Există pe piaţă o varietate de termostate de ambianţă care să te ajute să reduci semnificativ costurile la energia termică (gaze naturale). Aceste dispozitive te ajută să reglezi temperatura optimă pentru casa ta şi să o menţii. În momentul în care temperatura aerului scade, termostatul sesizează acest lucru şi lasă instalaţia de încălzire să funcţioneze până când temperatura va atinge valoarea stabilită de tine iniţial. De asemenea, dacă temperatura aerului atinge valoarea setată iniţial, termostatul va opri echipamentul de încălzire.

2.Foloseşte becuri economice sau LED-uri

Înlocuirea becurilor tradiţionale cu cele cu LED poate avea mari beneficii când vine vorba de economisirea energiei. După cum le spune şi numele, becurile economice pot produce schimbări considerabile în bugetul tău. Acestea consumă cu până la 80% mai puţină energie şi au o durată de viaţă mai mare decât becurile convenţionale.

3.Investeşte într-un sistem de încălzire în pardoseală

Încălzirea în pardoseală aduce beneficii mari în raport cu încălzirea clasică cu radiatoare. În primul rând este un sistem care funcționează cu temperaturi joase ale agentului termic, ceea ce sporește considerabil randamentul centralelor termice în condensație. De asemenea permite reglarea temperaturii cu 1-2 grade mai jos fața de instalația cu radiatoare fără a afecta confortul. Datorită suprafeței radiante mari în cazul încălzirii în pardoseală, confortul resimțit într-o cameră la 21 grade este același ca în cazul radiatoarelor care sunt setate pe o temperatura de 23 grade. Și nu în ultimul rând, confortul resimțit și lipsa circulației prafului sunt în favoarea sistemului de încălzire în pardoseală.

4.Verifică izolaţia anvelopei casei tale

Poate mulţi nu ne dăm seama, dar majoritatea căldurii se pierde pe timpul iernii prin spaţiile care nu sunt bine izolate. Vă recomandăm să verificați grosimea și calitatea izolației aferente pereților exteriori și acoperișului. De asemenea verificați calitatea și etanșeitatea suprafețelor vitrate – puteți aduce o economie importantă la factura de gaze în urma acestor verificări.

5.Investeşte într-o centrală termică în condensaţie

Cu toţii urmărim acelaşi lucru in sezonul rece: obţinerea unei cantităţi mari de căldură la preţuri scăzute. Centrala termică în condensaţie este răspunsul la această cerere. Pe lângă faptul că vă ajută să economisiţi energie, acestea protejează şi mediul înconjurător, reducând considerabil emisiile poluante. Noi recomandăm centralele De Dietrich deoarece au o durată mai îndelungată de viaţă şi vă scutesc de cheltuielile în plus

Aveţi aici un link unde puteţi vedea mai multe detalii şi unde puteţi solicita o ofertă personalizată: https://www.promoterm.ro/parteneri/de-dietrich/

Acest articol a fost scris cu ajutorul specialistului Promoterm, Ing. Bogdan Ștefănescu.

Ce este aeroventic?
 • Ce este aeroventic?

  Aeroventic este o soluție internațională dedicată sectorului HVACR. Aceasta a fost concepută pentru a crea o oportunitate atât pentru producători, cât și distribuitori, de ași prezenta valoarea afacerii și produsele din întreaga lume. Un singur sistem care permite o acoperire globală

 • Cartea de vizită a companiei

  Construiește valoarea companiei Tale prin prezentarea avantajul competitiv.

  Distribuie cataloage, programe și informații cheie pentru afacerea Ta.

 • Salon virtual de produse

  Acesta este un loc excelent de prezentare a tuturor produselor simultan, fără efort. Fiecare produs este dotat cu opțiunea „Adăugă la cerere“ pentru a-i ajuta pe clienți. Clientul trimite o cerere direct la Tine.

 • Actualități, Canalul informațional

  Practic aeroventic este echivalent cu tagurile offline, în care îți prezinți compania și produsele, distribui cataloage, stabilești contacte și te preocupi de vizibilitatea companiei Tale în cadrul sectorului.

Alăturaţi-ne
Partenerii