15 feb. 2018 | Aeroventic
4.7
Alegerea termostatului de radiator (TRV)

Danfoss

Selectate și instalate corespunzător, este dovedit că TRV-urile oferă un control precis al temperaturii în camerele individuale, reducând costurile de încălzire și îmbunătățind confortul. Cu toate acestea, nu toate TRV-urile sunt la fel, explică Bjorn Sejr Nielsen, Director de Marketing Danfoss.

Cercetare independentă

Inventate de Danfoss încă din 1943, termostatele de radiator (TRV) sunt esențiale în atingerea eficienței optime a celor mai "umede" sisteme de încălzire centralizată. Această afirmație este susținută de testele de control al încălzirii efectuate la Casa de Energie de la Universitatea Salford. Rezultatele au evidențiat importanța TRV-urilor în asigurarea distribuției calorice satisfăcătoare în întreaga locuință. Într-adevăr, cercetarea universității a demonstrat că acest lucru nu este posibil fără TRV, chiar dacă sistemul este echilibrat.

Deși TRV a devenit unul dintre cele mai utilizate regulatoare, gama largă de produse disponibile care oferă în prezent caracteristici, funcții și senzori diferiți, poate fi confuză chiar și pentru cel mai experimentat instalator în încălzire. Cheia pentru a menține clienții fericiți și a realiza afaceri noi și repetate constă în alegerea potrivită în funcție nevoile utilizatorului final și mai puțin în alegerea celei mai ieftine sau cunoscute opțiuni.

Avantaje și dezavantaje

Dacă aruncați o privire pe oricare dintre grupurile de discuții online despre instalații, este posibil să întâlniți conversații despre care model TRV trebuie instalat și argumentele pro și contra ale diferitelor tipuri și mărci. Pentru facilita selecția, instalatorii trebuie să cunoască cea mai importantă diferență dintre TRV-urile de pe piață și materialul utilizat în senzor.

Conceptul de bază

Să începem prin a sublinia conceptul de bază din spatele TRV-ului modern. În interiorul fiecărui cap de TRV există un senzor care conține un material, de obicei ceară sau un lichid, care se dilată pe măsură ce temperatura camerei crește și se contractă atunci când se răcește. Senzorul este conectat la supapa de ventilație din unitate și se deschide pe măsură ce senzorul se contractă și se închide când se dilată cu scopul de a pătrunde înăuntru mai multă sau mai puțină apă. În timp ce acest concept este în sine foarte eficient, materialul utilizat în interiorul senzorului va afecta performanța generală și precizia TRV-ului. Acest lucru se datorează faptului că materialele au proprietăți termice inițiale și pe parcurs diferite.

Timp de răspuns

Conform legilor fundamentale ale fizicii, cu cât este mai ușor materialul utilizat în senzor, cu atât mai repede va răspunde la modificările temperaturii ambiante. Având în vedere acest principiu științific, este corect să spunem că modelele lichide au avantajul unui timp de răspuns mai rapid, comparativ cu un senzor plin de ceară. Întrucât ceara este un material mai greu și mai dens, este relativ lent să se extindă sau să se contracte. Nu aveți nevoie de o diplomă în științe care să vă spună că atunci când vine vorba de încălzirea casei dumneavoastră, timpul de răspuns al TRV va avea un impact direct nu numai asupra confortului, ci și asupra consumului de energie și a costurilor totale de încălzire.

TRV cu ceară

În afară de un timp de reacție mai lent la schimbările de temperatură, ceara dintr-un senzor TRV are, în multe cazuri, tendința de a-și schimba consistența în timp. Acest lucru se datorează în principal compoziției sale cristaline. Cristalele se măresc la dilatare și contracție constantă. Astfel ceara devine mai dură și mai grea și are nevoie de o temperatură mai ridicată pentru a reacționa. Deși acest proces poate dura până la un an, în timpul respectiv, utilizatorul final va descoperi că trebuie să își mărească setările de temperatură pentru a obține același nivel de confort. Efectuarea acestei ajustări graduale poate determina în timp, o mare diferență în ceea ce privește costurile de încălzire și poate în cele din urmă să anuleze economiile potențiale de energie obținute prin instalarea TRV-urilor. Mai presus de toate, instalatorul ar putea să se confrunte cu un client nemulțumit, lucru pe care fiecare afacere cu o reputație bună încearcă din greu să-l evite.

O alegere informată

Este dovedit că TRV-urile ajută gospodăriile să economisească energie și să îmbunătățească confortul, dar pentru a maximiza aceste beneficii pe termen lung, este important să știți ce se întâmplă în interiorul senzorului. Când cunoașteți diferențele, puteți face o alegere informată pentru clientul dvs. și puteți ajuta la păstrarea reputației meritate a termostatului de radiator cu un control al încălzirii eficient din punct de vedere al costurilor. Dacă aveți vreo îndoială, puteți să verificați întotdeauna gama largă de opțiuni de pe site-urile web ale producătorilor sau să cereți sfaturi furnizorului dvs. înainte de a face o achiziție.

Ce este aeroventic?
 • Ce este aeroventic?

  Aeroventic este o soluție internațională dedicată sectorului HVACR. Aceasta a fost concepută pentru a crea o oportunitate atât pentru producători, cât și distribuitori, de ași prezenta valoarea afacerii și produsele din întreaga lume. Un singur sistem care permite o acoperire globală

 • Cartea de vizită a companiei

  Construiește valoarea companiei Tale prin prezentarea avantajul competitiv.

  Distribuie cataloage, programe și informații cheie pentru afacerea Ta.

 • Salon virtual de produse

  Acesta este un loc excelent de prezentare a tuturor produselor simultan, fără efort. Fiecare produs este dotat cu opțiunea „Adăugă la cerere“ pentru a-i ajuta pe clienți. Clientul trimite o cerere direct la Tine.

 • Actualități, Canalul informațional

  Practic aeroventic este echivalent cu tagurile offline, în care îți prezinți compania și produsele, distribui cataloage, stabilești contacte și te preocupi de vizibilitatea companiei Tale în cadrul sectorului.

Alăturaţi-ne
Partenerii