23 oct. 2017 | Aeroventic
4.2
Au fost desemnaţi câştigătorii concursului Premiile Studențești pentru Inovare Tehnică

DK expo, organizator și sponsor al concursului Premiile Studențești pentru Inovare Tehnică, a anunţat câştigătorii în cardul Galei de premiere care a avut loc în prima zi a expoziției IEAS 2017, în sala I.C. Brătianu de la Palatul Parlamentului. Concursul a inclus două secțiuni: Start Up și Inovare Tehnică. Au fost acordate premiile I, II și III la fiecare secțiune, precum și mențiuni.

Cele două proiecte câștigătoare au fost: Design and control of an embedded mobile microrobotic system for education”- la secțiunea Inovare Tehnică și “Magnetic levitation system to reduce mechanical vibration” – la secțiunea Start Up. Echipele care au realizat cele două proiecte aparțin Facultății de Inginerie Electrică, Electronică și Tehnologia Informației de la Universitatea Valahia din Târgoviște.

Juriul, format din experți ai celor mai importante companii din domeniu, prezente în fiecare an la IEAS – Mitsubishi Electric, Phoenix Contact, Schneider Electric, Lapp Kabel Romania şi Eaton Electric – a avut dificila sarcină de a selecta câştigătorii în urma acordării punctajelor pentru fiecare indicator prevăzut în grila de evaluare publicată în Regulamentul concursului.

Proiectele câștigătoare și premiile acordate la secțiunea Inovare Tehnică au fost următoarele:

Premiul I a fost acordat proiectului “Design and control of an embedded mobile microrobotic system for education”, realizat de echipa formată din: mst. Nicolae Gabriel Rădulescu, drd. Ioan Alin Bucurică, drd. Ion Valentin Gurgu, dr. Ioana Daniela Dulamă, conf. Ioan Alexandru Ivan, conf. Florin Dragomir, de la Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică și Tehnologia Informației, Universitatea Valahia.

Premiul II a fost câștigat de proiectul “HiveBOT – platforma pentru studiul grupurilor de roboți mobile”. Echipa care a realizat proiectul a fost alcătuită din: absolvenți master ing. Philip Coandă și ing. Ilie Marius, coordonator lect. Victor Constantin, Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică, Universitatea Politehnica București.

Premul III a fost obținut tot de către un proiect al Facultății de Inginerie Mecanică și Mecatronică a Universității Politehnica București, “3D printed line follower robot controlled by android image processing application”, realizat de absolventul master ing. Severin Andrei.

Mențiuni au fost acordate următoarelor proiecte:

“An Integrated Virtual Reality Platform for Cognitive Bias Modification in Psychotherapy”, realizat de echipa formată din: drd. Liviu Andrei Fodor, lect. Matu Silviu Andrei de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Proiectul a fost realizat cu sprijinul EON Reality Laval Franța.

“SmartBox device for solving the problem of cooling the reaction environment in laboratoires, realizat de echipa: stud. Rigo Melinda, stud.  Robert Szabó, stud.  Ákos Zsebe, stud. Petrut Henrietta, dr. Barabas Laszlo, lect. Reka Barabas, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj.

“CPU Heat Sink Cooled by Water and Nanofluids: Experimental and Numerical Study, realizat de următoarea echipă: stud. Altayyeb Alfaryjat, absolvent master ing.  Lucian Miron, prof.  Alexandru Dobrovicescu, conf. Valentin Apostol, conf. Horațiu Pop, de la Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică, Universitatea Politehnica București.

“Air cushion mobile robot (Hovercraft), realizat de absolvent master ing. Alexandru Căpățînă, Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică, Universitatea Politehnica București.

“Spherical robot driven by omniwheel platform, realizat de absolvent master ing. Cătălin Viorel Diaconu, Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică, Universitatea Politehnica București.

“Seismic resilience of tall buildings in urban areas using advanced analysis and instrumental investigation technologies. Echipa care a realizat proiectul a fost compusă din: stud.  Alexandru Trandafir, stud. Andreea Ungureanu, stud. Dragoș Basaraba, prof. Mihail Iancovici, prof. Viorel Popa, Universitatea Tehnică de Construcții București.

“Study of the electrical discharge machining process, designing and manufacturing of a mini-installation with wire electrode, realizat de absolvent master ing. Lazăr Alexandru, Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică, Universitatea Politehnica București.

Proiectele câștigătoare și premiile acordate la secțiunea Start Up au fost următoarele:

Premiul I a fost acordat proiectului “Magnetic levitation system to reduce mechanical vibration, realizat de stud. Rădulescu Nicolae Gabriel, Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică și Tehnologia Informației, Universitatea Valahia din Târgoviște.

Premiul II a fost câștigat de proiectul “Detecting victims after earthquake device, realizat de echipa formata din: stud. Andreea Oprea, stud. Năstăsoiu Florina, de la Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica București.

Premul III a fost obținut de un proiect al Facultății de Inginerie Mecanică și Mecatronică, Universitatea Politehnica București, “Efficiency improvement of a trigeneration power plant through heat recovery from exhaust gas by means of an Organic Rankine Cycle system. Echipa  care a contribuit la realizarea proiectului a fost formată din: mst. Mîinescu Victor și coordonatorii conf. Valentin Apostol și conf. Horațiu Pop.

La această categorie au fost acordate și trei mențiuni, următoarelor propiecte:

“Sistem ORC-IFV-GE pentru recuperarea căldurii reziduale din gazele de ardere ale MAI, realizat de: stud.  Pavel Cornel Constantin, drd. Daniel Taban, coordonator conf. Horațiu Pop, Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică, Universitatea Politehnica București.

“Humanoid robot (project) for the studying of transferring human motion to robots, realizat de stud. Octavian Gabriel Duca, Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică și Tehnologia Informației, Universitatea Valahia din Târgoviște.

“GyRobot (controlled by bluetooth and a gyroscopic remote control) for military use, stud. Iancu Mihai Gabriel, Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică și Tehnologia Informației, Universitatea Valahia din Târgoviște.

Organizatorul DK Expo a sponsorizat cele două premii I, în valoare de 1.500 Euro fiecare.

Premiile II și III la fiecare secțiune, au fost sponsorizate de compania Ronexprim si au constat in echipamente Fluke 117, Keysight U1194A, Keysight U1231A si Amprobe 34XR.

Mențiunile au fost de asemenea, sponsorizate de organizator și au constat în obiecte promoționale.

 „Am avut bucuria să descoperim că mediul universitar din România este foarte competitiv, studenţii fiind conectaţi la ultimele noutăţi tehnologice. Sperăm ca acest concurs să devină o tradiție și să reprezinte pentru companiile din industrie o ocazie de a lega relaţii profesionale pe termen lung cu aceşti studenţi. DK Expo acordă toată încrederea şi susţinerea tinerei generaţii de specialiști în domeniu din România” a declarat Cătălin Neamțu – Președintele DK Expo.

Ce este aeroventic?
 • Ce este aeroventic?

  Aeroventic este o soluție internațională dedicată sectorului HVACR. Aceasta a fost concepută pentru a crea o oportunitate atât pentru producători, cât și distribuitori, de ași prezenta valoarea afacerii și produsele din întreaga lume. Un singur sistem care permite o acoperire globală

 • Cartea de vizită a companiei

  Construiește valoarea companiei Tale prin prezentarea avantajul competitiv.

  Distribuie cataloage, programe și informații cheie pentru afacerea Ta.

 • Salon virtual de produse

  Acesta este un loc excelent de prezentare a tuturor produselor simultan, fără efort. Fiecare produs este dotat cu opțiunea „Adăugă la cerere“ pentru a-i ajuta pe clienți. Clientul trimite o cerere direct la Tine.

 • Actualități, Canalul informațional

  Practic aeroventic este echivalent cu tagurile offline, în care îți prezinți compania și produsele, distribui cataloage, stabilești contacte și te preocupi de vizibilitatea companiei Tale în cadrul sectorului.

Alăturaţi-ne
Partenerii