12 feb. 2018 | Aeroventic
5.0
BINE DE ȘTIUT DESPRE CENTRALA TERMICĂ

Promotherm

Ca orice echipament, centrala, are nevoie de verificarea tehnică periodică, revizii anuale şi o folosire corectă conform instrucțiuni. Aceștia ar fi principalii paşi care contribuie la o durată de viaţă mai lungă a centralei termice, şi la reducerea costurilor lunare pentru încălzirea locuinţei.

Un număr mare de romani au optat pentru instalarea unei centrale termice deoarece:

 • și-au dorit un plus de confort şi independenţă,
 • costurile reduse oferite de acest sistem.

Însă, pentru a avea un randament ridicat şi un consum cât mai scăzut, utilizatorii de centrale termice trebuie să aibă în vedere acțiunile de verificarea tehnică periodică şi reviziile.

Întreţinerea centralei termice începe chiar de la achiziţia acesteia. Astfel, aceasta poate  fi montată cu ajutorul specialiștilor Promoterm, urmând ca imediat să aibă loc deschiderea alimentării de gaz realizată de către furnizorul de gaze. Specialiștii noștri sunt cei care vor efectua şi punerea în funcţiune (PIF), realizând o serie de verificări, reglaje obligatorii şi probe de funcţionare, care se fac la finalizarea lucrărilor de instalare.

Pe de altă parte, sunt în vigoare norme obligatorii pentru toți utilizitorii de echipamente consumatoare de gaz. Prescripții tehnice ISCIR (Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat) care trebuiesc strict respectate, le puteți  avea  din  partea echipei  Promoterm.

Ce este VTP?

Verificarea tehnică periodică (VTP) a unei centrale termice repezintă evaluarea funcţionarii sigure şi corecte a acesteia. Totodată, sunt verificate și dispozitivele de control, de reglare şi siguranţă, gazele arse, reglarea instalaţiei de ardere şi menţinerea condiţiilor iniţiale de instalare.

Odată realizată punerea în funcţiune a centralei termice, proprietarul trebuie să ştie că este obligat legal să realizeze, o dată la doi ani, verificarea tehnică periodică (VTP).

Ce este revizia?

Revizia este o masură de siguranță care te ajută să previi eventualele probleme, astfel încât centrala să mențină un randament ridicat și un consum redus.

Ca orice aparat/tehnologie ce este folosită zilnic, centrala termică necesită o verificare temeinică la o anumită perioadă de timp. Această verificare este necesară siguranței și eficienței în exploatare a centralei termice, astfel încât va rămâne încadrată în parametrii optimi, iar consumul nu vă va îngrijora.

Specialiștii Promoterm recomandă efectuarea anuală a unei revizii tehnice. Aceasta constă în acţiuni de curăţare şi întreţinere efectuate de către tehnicienii noștrii,care au urmat cursuri de pregătire special organizate de către producător şi pot da, de câte ori este nevoie, sfaturi.

Așadar, pentru a spori eficiența sistemului de încălzire, vă recomandăm să faceți verificările la timp și să asigurați în permanență o izolare potrivită casei în ceea ce ține de geamuri, uși, pereți și să nu blocați radiatoarele.

O revizie corectă vă poate ajuta să evitați problemele grave care pot apărea într-un moment nefavorabil, pentru  că:  Este mult mai  scump  sa  repari  decat  sa  întreții. 

Alte beneficii ale reviziei:

 1. Prelungește durata de viață a centralei termice
 2. Eficientizează consumul
 3. Oferă siguranță
 4. Beneficiezi de reducere la piesele care necesită schimbate
 5. Funcționarea corectă a centralei termice

Un contract la centrul  de  sevice autorizat, Promoterm,  vă  ajută să dispuneți  de  beneficiile  de mai  sus!

A nu  se  confunda  garanția  cu  contractul  de  service, sunt  total diferite.

Pentru mai multe informații legate de mentenanță, dar și pentru consult de specialitate în alegerea centralei termice, nu ezitați să ne contactați.

Ce este aeroventic?
 • Ce este aeroventic?

  Aeroventic este o soluție internațională dedicată sectorului HVACR. Aceasta a fost concepută pentru a crea o oportunitate atât pentru producători, cât și distribuitori, de ași prezenta valoarea afacerii și produsele din întreaga lume. Un singur sistem care permite o acoperire globală

 • Cartea de vizită a companiei

  Construiește valoarea companiei Tale prin prezentarea avantajul competitiv.

  Distribuie cataloage, programe și informații cheie pentru afacerea Ta.

 • Salon virtual de produse

  Acesta este un loc excelent de prezentare a tuturor produselor simultan, fără efort. Fiecare produs este dotat cu opțiunea „Adăugă la cerere“ pentru a-i ajuta pe clienți. Clientul trimite o cerere direct la Tine.

 • Actualități, Canalul informațional

  Practic aeroventic este echivalent cu tagurile offline, în care îți prezinți compania și produsele, distribui cataloage, stabilești contacte și te preocupi de vizibilitatea companiei Tale în cadrul sectorului.

Alăturaţi-ne
Partenerii