6 aug. 2018 | Aeroventic
4.5
CÂND PUTEM MIZA CU SUCCES PE SISTEME DE ÎNCĂLZIRE CENTRALIZATĂ?

hoval-recomanda.ro

Care sunt marile avantaje ale sistemelor de încălzire centralizată urbane?

În timp ce sistemele de încălzire centralizată au un trecut solid, fiind folosite la scară largă, ultimii ani au cunoscut o revigorare considerabilă a popularității unor astfel de sisteme, adesea „re-stilizate” ca rețele de încălzire. Acest lucru este în concordanță cu trecerea la centrele de energie centralizata, care facilitează utilizarea simultană a surselor de căldură tradiționale și a celor alternative cu o amprentă de carbon redusă.

Ca urmare, sistemele de încălzire centralizată vor juca un rol-cheie în strategia europeană de reducere a emisiilor de carbon și vor fi, de asemenea, pioni importanți pentru planul european de încălzire și răcire. De asemenea, guvernele pun la dispoziție fonduri pentru a ajuta autoritățile locale să exploreze fezabilitatea sistemelor de încălzire centralizată din zonele lor.

Care sunt problemele cu sistemele de încălzire centralizată? Și cum pot fi abordate?

Au existat preocupări cu privire la eficiența generală a încălzirii centralizate. Cu toate acestea, atunci când situația este examinată cu atenție, este clar că în cazul în care sistemele de încălzire centralizată au produs performanțe dezamăgitoare, acest lucru a fost, de obicei, rezultatul unui proiect de sistem neoptimizat.
Punctul cheie aici este că obținerea unei eficiențe optime necesită o abordare a întregului sistem. Proiectarea unei instalații care este inerent eficientă este cu siguranță o parte a ecuației, dar restul sistemului trebuie să fie proiectat pentru a exploata această eficiență inerentă.

În majoritatea cazurilor, aceasta va implica, de asemenea, integrarea diferitelor tehnologii de încălzire și asigurarea că acestea funcționează în armonie. De aceea, este esențial ca diferitele tipuri de centrale termice să fie controlate pentru a profita de caracteristicile de performanță ale fiecăruia.
Dincolo de camera centralei, managementul debitelor de apă caldă și temperaturile de tur și retur sunt, de asemenea, esențiale.
În cazul clădirilor individuale multi-familiale, încălzirea spațiului și apa caldă menajeră sunt în mod obișnuit controlate și, eventual, măsurate, prin unități de interfață termică (HIU) în fiecare dintre spații.

În cazul în care sunt implicate mai multe clădiri, există variații considerabile între temperaturile și presiunile impuse de fiecare clădire. Acest lucru este valabil mai ales în cazul schemelor care încorporează o serie de tipuri diferite de clădiri – o abordare care este în general de dorit deoarece modelele mixte de cerere răspândesc încărcările de căldură mai uniform.

În astfel de cazuri, fiecare clădire trebuie să fie dotată cu o sub-stație care să poată transforma temperaturile și presiunile apei calde furnizate de centrul energetic în condițiile de funcționare cerute de clădire. Fiecare substație va cuprinde, în mod obișnuit, un schimbător de căldurăin placi, supapă de control, contor de căldură și supape necesare – ideal într-o configurație compactă pentru a minimiza cerințele privind spațiul alocat centralei.

Care sunt previziunile pentru viitorul acestor sisteme de încălzire centralizată? Și de ce?

CÂND PUTEM MIZA CU SUCCES PE SISTEME DE ÎNCĂLZIRE CENTRALIZATĂ? - 1

Este important să se asigure faptul că toate sistemele de încălzire centralizată funcționează eficient împreună și că temperaturile și presiunile apei calde sunt controlate corespunzător pentru fiecare clădire. O abordare holistică a designului sistemului și a utilizării componentelor compatibile în cadrul sistemului este modalitatea de a furniza cea mai bună soluție pentru clientul final.

Ce este aeroventic?
 • Ce este aeroventic?

  Aeroventic este o soluție internațională dedicată sectorului HVACR. Aceasta a fost concepută pentru a crea o oportunitate atât pentru producători, cât și distribuitori, de ași prezenta valoarea afacerii și produsele din întreaga lume. Un singur sistem care permite o acoperire globală

 • Cartea de vizită a companiei

  Construiește valoarea companiei Tale prin prezentarea avantajul competitiv.

  Distribuie cataloage, programe și informații cheie pentru afacerea Ta.

 • Salon virtual de produse

  Acesta este un loc excelent de prezentare a tuturor produselor simultan, fără efort. Fiecare produs este dotat cu opțiunea „Adăugă la cerere“ pentru a-i ajuta pe clienți. Clientul trimite o cerere direct la Tine.

 • Actualități, Canalul informațional

  Practic aeroventic este echivalent cu tagurile offline, în care îți prezinți compania și produsele, distribui cataloage, stabilești contacte și te preocupi de vizibilitatea companiei Tale în cadrul sectorului.

Alăturaţi-ne
Partenerii