5 oct. 2018 | Aeroventic
4.0
Controlul presiunii este cheia pentru reducerea pierderilor de apă și energie

danfoss.ro

Conform Forumului Economic Mondial 2017, o criză a apei este evaluată ca fiind unul dintre cele mai mari riscuri pentru lume și cu cel mai mare impact. Nivelurile de apă non-profit diferă în întreaga lume cu 40% în medie și 26% în Europa. Potrivit ONU, 1/3 din populația lumii va trăi în zonele afectate de lipsa apei până în 2025. În mai puțin de două decenii, cererea de apă va crește cu 40% datorită creșterii populației, urbanizării și unei clase de mijloc mai mari. Creșterea cererii mondiale de apă și energie a pus presiuni imense asupra ambelor industrii pentru a găsi un drum către un viitor mai durabil. Și presiunea în sine este cheia pentru atingerea acestui obiectiv.

Vestea bună este că există deja tehnologii de reducere a consumului de energie și a pierderilor în toate etapele ciclului apei. Senzorii de presiune Danfoss și convertizoarele cu viteză variabilă reprezintă o componentă cheie pentru reducerea pierderilor de apă și energie pe parcursul întregului ciclu de apă - de la producție și distribuție până la pomparea și tratarea apelor reziduale.

Experiențele provenite de la 112 de sisteme din 10 țări diferite arată că un control mai bun al presiunii reduce în mod semnificativ consumul de apă și consumul inutil de energie.

În medie, gestionarea îmbunătățită a presiunii duce la o reducere de 38% a presiunii și la 53% mai puține defecte. Printre alte beneficii, consumul de energie este redus cu 20-40%, iar reducerea tipică a pierderilor de apă este de 38%. În plus, îmbunătățirile duc la o durată de viață extinsă a activelor și la mai puține plângeri legate de rețea.

 

Provocările industriei în sistemul de apă:

Consum ridicat de energie

Loviturile de berbec și cavitația - vârfurile de presiune dăunează țevilor

Lipsa măsurării exacte a presiunii - adesea o presiune prea mare pentru a asigura alimentarea cu apă

Timpul scump de oprire al sistemului datorita intretinerii imprevizibile

Pompele pot funcționa uscat dacă presiunea nu este monitorizată și controlată

 

Cu Danfoss, Producătorii de echipemante OEM și instalațiile de apă beneficiază din:

Fiabilitate crescută

Costul total de proprietate scăzut

Mai puține probleme legate de calitate care conduc la costuri reduse de garanție

Timp de funcționare îmbunătățit - maximizarea eficienței pompelor în funcționare

Durata de viață mai lungă - protejează echipamentul

Consumul redus de energie

Întreținere minimă cu întreținerea previzionată

Prezență globală

 

...și ajutăm distribuitorii să servească clienții OEM mai mici

Gamă largă de produse

Selecție ușoară a produselor

Montează și uită de el

Ajutor de la experți

Prezență globală - ajutor local

 

Ce este aeroventic?
 • Ce este aeroventic?

  Aeroventic este o soluție internațională dedicată sectorului HVACR. Aceasta a fost concepută pentru a crea o oportunitate atât pentru producători, cât și distribuitori, de ași prezenta valoarea afacerii și produsele din întreaga lume. Un singur sistem care permite o acoperire globală

 • Cartea de vizită a companiei

  Construiește valoarea companiei Tale prin prezentarea avantajul competitiv.

  Distribuie cataloage, programe și informații cheie pentru afacerea Ta.

 • Salon virtual de produse

  Acesta este un loc excelent de prezentare a tuturor produselor simultan, fără efort. Fiecare produs este dotat cu opțiunea „Adăugă la cerere“ pentru a-i ajuta pe clienți. Clientul trimite o cerere direct la Tine.

 • Actualități, Canalul informațional

  Practic aeroventic este echivalent cu tagurile offline, în care îți prezinți compania și produsele, distribui cataloage, stabilești contacte și te preocupi de vizibilitatea companiei Tale în cadrul sectorului.

Alăturaţi-ne
Partenerii