22 ian. 2018 | Aeroventic
Convertizorul de succes – scurt ghid de depanare

Danfoss

Deveniți detectiv pentru a depana convertizoarele de frecvență de curent alternativ. Printr-o scurtă analiză rapidă puteți economisi timp și bani într-o unitate de producție.

Convertizoarele de frecvență sunt parte integrantă a oricărei unități de producție deoarece acestea sunt, deseori, responsabile de controlul proceselor critice. Funcționarea corectă a convertizoarelor de frecvență poate însemna performanța eficientă și de încredere a instalației, reducerea timpului de întrerupere și reducerea costurilor cu energia, toate acestea reprezintă economisirea unor sume importante de bani.

Cu toate acestea, atunci când apare o posibilă problemă la un convertizor, este necesar să luați rapid măsuri pentru a rezolva problema.

Existența anumitor presupuneri este absolut normală atunci când tratați o problemă a convertizorului de frecvență. Luați în considerare următoarele afirmații drept puncte inițiale de investigație:

     1. A fost operatorul sau proprietarul instalației mulțumit de modul în care convertizorul a funcționat o perioadă de timp după punerea în funcțiune? Convertizorul a funcționat acceptabil pentru o anumită perioadă, de exemplu, o lună? Există date despre procesul de punere în funcțiune disponibile pentru referință (cum ar fi: fișiere de configurare sau scheme)?
     2. S-a schimbat procesul? A fost adăugat vreun alt echipament în vecinătate, împărțind probabil aceeași sursă? Este posibil ca performanța și calibrarea convertizorului să trebuiască să se schimbe odată cu aceste modificări.
     3. Care este reclamația privind performanța? Problema este într-adevăr legată de convertizor, sau este implicat alt echipament?

În acest punct este nevoie a se depana o aplicație, nu doar un convertizor. Menținerea unui orizont deschis este critică.

Coduri de eroare

Fiecare produs fabricat va avea un set specific de coduri de eroare; lista acestor coduri este o parte integrantă din setul dvs. de depanare. Mulți producători au mai multe serii de produse de convertizoare; există o consecvență în explicarea acestor coduri de la produse compacte la produse premium.

De obicei, puteți căuta codurile de eroare în următoarele categorii generale din tabelul de mai jos.

De asemenea, sunt disponibile jurnale de eroare pentru a permite tehnicianului să extragă informații despre modul în care funcționa convertizorul în momentul fiecărui defect înregistrat de acesta.

Extracția datelor cu un PC

În timp ce interpretarea este încă necesară, mulți producători furnizează instrumente software care vă permit să extrageți setul de parametri și jurnalul de erori din convertizor. În cazul în care vă confruntați cu 20-50 defecțiuni înregistrate de convertizor, împreună cu parametrii operaționali, aceste date pot fi dificil de colectat.

Aceste instrumente vă oferă, de asemenea, șansa de a compara setul de parametri actual cu setul înregistrat în ziua punerii în funcțiune și cât a variat acesta față de valorile implicite din fabrică.

Cu multe dintre aceste instrumente software puteți să observați datele despre tendințe pe un ecran, pentru a vă permite să utilizați PC-ul ca un osciloscop virtual în obținerea unei analize mai detaliate a condițiilor.

Fiecare dintre aceste fișiere de date este foarte important dacă doriți să solicitați informații de la personalul de asistență tehnică din fabrică. Având aceste fișiere disponibile, puteți trimite un e-mail unui inginer de la suport tehnic, acestea îi pot permite să se familiarizeze suficient cu aplicația dvs. pentru a oferi suport eficient și prompt.

Reparații și logistică

Odată ce informațiile au fost adunate, următorul pas este de a evalua ceea ce este necesar în repararea convertizoarelor. De multe ori, păstrarea unui convertizor de rezervă pe raft ar putea fi o soluție potrivită. Multe puteri nominale sunt livrate, de obicei, în același tip de carcasă. Asta înseamnă că veți dori să aveți o putere de 1.5 kW (2 CP) pe raft pentru a acoperi treptele inferioare de puteri nominale, si de 3,7 kW (5 CP), 15 kW (20 CP), 30 kW (40 CP), etc. aplicând aceeași logică. Totuși, aceasta nu este o investiție nesemnificativă și nu este întotdeauna practică.

În plus, majoritatea convertizoarelor au o perioadă de valabilitate, astfel încât stocurile de unități de schimb - în timp ce ar părea o idee atractivă - pot prezenta probleme. Dacă există unele controale ale stării unităților din inventar din partea furnizorului sau ale dvs. ar putea diminua eventualele probleme. Manipularea corectă a unităților de rezervă poate ajuta la limitarea riscului datorat unei perioade de păstrare mari a echipamentelor sensibile, în cazul situațiilor de reparație. Pentru mai multe informații despre aceste riscuri, căutați "reformarea condensatoarelor".

Există de obicei trei clase de convertizoare standard de frecvență: compactă, standard și premium. Unitățile mai mici ale acestor clase de produse sunt considerate, cel mai frecvent, ca fiind ireparabile. Pe măsură ce cresc mărimea și complexitatea produsului, este mai ușor să găsiți componente potrivite, mai degrabă decât să optați pentru înlocuirea completă. Producătorul dvs. de convertizoare vă poate furniza piese de schimb pe care să le stocați pentru echipamentul dvs.

Cele mai importante piese de schimb sunt cele care au componente conectate la ele, cum ar fi panourile de comandă sau cele cu opțiunea touch, cum ar fi tastaturile. De asemenea, păstrarea ventilatoarelor de răcire ca piese de schimb pentru înlocuire reprezintă o idee bună.

La fel ca majoritatea industriilor, repararea convertizoarelor reprezintă un domeniu de specialitate. Furnizorii împreună cu anumiți antreprenori locali, în baza unor contracte, realizează operatiuni de service (reparații în ateliere și la sediul clientului), de înlocuiri planificate și planuri de retrofit împreună cu garanții extinse. Acestea pot dura până la cinci sau șase ani, dacă aveți nevoie pentru aplicația dvs. Repararea la sediul clientului este o necesitate atunci când dimensiunea convertizorului este mai mare de aproximativ 37 kW (50 CP) la 75 kW (100 CP).

Este important să ne amintim că aceste convertizoare de frecvență de curent alternativ sunt echipamente electronice complexe și funcționează ca parte a unei aplicații. Depanarea și întreținerea corectă a acestui echipament vă pot ajuta să fiți mai eficienți în gestionarea procesului din instalația dvs. și în menținerea funcționării eficiente a instalației.

Fiți un detectiv de convertizoare de frecvență și obțineți informații

Pentru a depana eficient un convertizor de frecvență, aveți nevoie de abilitățile unui profesionișt și de privirea ascuțită a unui detectiv.

Pentru a începe evaluarea, consultați eticheta tehnică de pe convertizor. Dacă informațiile sunt incomplete, o căutare online returnează frecvent date utile. Este important să puneți următoarele întrebări:

     1. Tipul de alimentare este corespunzător pentru convertizor?
     2. Ce informații pot fi obținute de pe afișajul sau panoul de comandă al convertizorului?
     3. Cum este controlat procesul? Există o rețea de comunicație implicată, cum ar fi Modbus, DeviceNet, Ethernet sau EtherCAT? Controlează procesul sau doar îl monitorizează?
     4. Există o eroare în transmiterea sau colectarea datelor? Există un semnal de proces acceptabil și cum este furnizat acest semnal?
     5. Dacă afișajul convertizorului este activ, sunt furnizate coduri de eroare care ar putea ajuta analiza problemei.

Dacă unitatea rămâne operațională, determinați dacă sunt disponibile date pentru a ajuta la evaluarea problemei, inclusiv:

- Frecvența de ieșire / viteza
- Încărcarea convertizorului
- Tensiunea de ieșire
- Curent de ieșire
- Temperatura unității
- Timpul de funcționare
- Tensiunea circuitului intermediar de curent continuu
- Stare intrare / ieșire analogică
- Stare intrare / ieșire digitală

Dacă aveți întrebări despre depanare, nu ezitați să întrebați specialiștii Danfoss. Suntem aici pentru a vă ajuta. Pentru Danfoss Drives, termenul "service" înseamnă mai mult decât simplul ajutor în cazul unei probleme. Este vorba despre a vă face viața mai ușoară, sprijinindu-vă la fiecare pas de-a lungul drumului. Vă oferim suport permanent pentru a asigura disponibilitatea maximă a proceselor dvs. atât acum, cât și în viitor.

 Convertizorul de succes – scurt ghid de depanare - 1

Ce este aeroventic?
 • Ce este aeroventic?

  Aeroventic este o soluție internațională dedicată sectorului HVACR. Aceasta a fost concepută pentru a crea o oportunitate atât pentru producători, cât și distribuitori, de ași prezenta valoarea afacerii și produsele din întreaga lume. Un singur sistem care permite o acoperire globală

 • Cartea de vizită a companiei

  Construiește valoarea companiei Tale prin prezentarea avantajul competitiv.

  Distribuie cataloage, programe și informații cheie pentru afacerea Ta.

 • Salon virtual de produse

  Acesta este un loc excelent de prezentare a tuturor produselor simultan, fără efort. Fiecare produs este dotat cu opțiunea „Adăugă la cerere“ pentru a-i ajuta pe clienți. Clientul trimite o cerere direct la Tine.

 • Actualități, Canalul informațional

  Practic aeroventic este echivalent cu tagurile offline, în care îți prezinți compania și produsele, distribui cataloage, stabilești contacte și te preocupi de vizibilitatea companiei Tale în cadrul sectorului.

Alăturaţi-ne
Partenerii