22 nov. 2017 | Aeroventic
Creştere sustenabilă globală în primele 9 luni ale anului 2017  pentru compania daneză Danfoss

În primele nouă luni, vânzările nete au crescut cu 12%, ajungând la 32,5 miliarde DKK (4,4 miliarde EUR). În același timp, îmbunătățirea continuă a operațiunilor a contribuit la creşterea profitului operațional obţinut înainte de alte venituri și cheltuieli cu 14%, până la 4,0 miliarde DKK (536 milioane EUR), în timp ce rezultatul net a ajuns la 2,46 miliarde DKK (326 milioane EUR). Aşa cum era de aşteptat, generarea de numerar din operaţiuni a fost mai mică în primele nouă luni, în principal datorită creşterii foarte mari care a condus la un capital net de lucru mai mare.

"Noi profităm de toate oportunitățile de creștere care apar pe piață. Facem asta ca urmare a muncii concentrate din ultimii ani, cu crearea de poziții de lider pe piață prin creşterea investițiilor, achiziții de companii și tehnologii noi. În același timp, facem investiții masive în oportunități digitale și astfel obţinem soluții inteligente, cu o valoare sporită pentru clienții noștri", spune președintele și CEO-ul Danfoss Kim Fausing.

Creşterea în primele nouă luni ale anului 2017 se bazează, în general, pe toate pieţele Danfoss, însă, China iese în evidenţă având unele dintre cele mai mari rate de creştere. Chiar dacă ratele de creștere sunt mai scăzute în Europa și SUA, aceste piețe mai mature contribuie, de asemenea, în mod semnificativ la îmbunătățirea poziţiei de lider. Progresele sunt determinate de toate cele patru segmente de afaceri Danfoss, dar cea mai ciclică afacere Danfoss, cea cu echipamente hidraulice mobile Danfoss Power Solutions, a înregistrat o creștere semnificativă a nivelului de activitate în ultimele trimestre.

"În prezent, afacerile noastre de bază se dezvoltă mai rapid decât piețele și economia globală. Unul dintre motive este faptul că o mare parte din tehnologiile și soluțiile noastre se regăsesc în cadrul unor tendințe majore de dezvoltare care determină creșterea globală, cum ar fi electrificarea și urbanizarea. Continuăm să investim în aceste tendințe, cea mai recentă fiind achiziționarea companiei Visedo, liderul mondial în soluții electrice, cu sediul în Finlanda. În plus, eficiența energetică a avansat pe agenda climatică internațională, iar nivelul actual al investițiilor și, în special extinderea infrastructurii, este relativ mare", afirmă Kim Fausing.

Cifrele din primele nouă luni ale anului 2017

 • Vânzările nete au crescut cu 12% ajungând la 32,5 miliarde DKK (4,4 miliarde EUR), față de 29,1 miliarde DKK (3,9 miliarde EUR) în primele nouă luni ale anului 2016, ceea ce reprezintă o creștere de 12% în moneda locală.
 • Profitul operațional înainte de adăugarea altor venituri și cheltuieli a crescut cu 14%, până la 4,0 miliarde DKK (536 milioane EUR), față de 3,5 miliarde DKK (471 milioane EUR), în aceeași perioadă a anului trecut, rezultând o marjă EBIT înainte de adăugarea altor venituri și cheltuieli de 12,3% comparativ cu 12,0% în aceeași perioadă a anului trecut.
 • Profitul operațional (EBIT) a crescut cu 6%, ajungând la 3,7 miliarde DKK (493 milioane EUR) față de 3,5 miliarde DKK (465 milioane EUR) în perioada anterioară, ceea ce a condus la o marjă EBIT de 11,3%, față de 11,9% în anul anterior.

Așteptările pentru anul 2017 au fost confirmate

Ne așteptăm să ne menținem sau să creştem cota de piață, păstrând în același timp profitabilitatea măsurată ca marjă la nivelul anului 2016, ca urmare a investițiilor semnificative în digitalizare.

Ce este aeroventic?
 • Ce este aeroventic?

  Aeroventic este o soluție internațională dedicată sectorului HVACR. Aceasta a fost concepută pentru a crea o oportunitate atât pentru producători, cât și distribuitori, de ași prezenta valoarea afacerii și produsele din întreaga lume. Un singur sistem care permite o acoperire globală

 • Cartea de vizită a companiei

  Construiește valoarea companiei Tale prin prezentarea avantajul competitiv.

  Distribuie cataloage, programe și informații cheie pentru afacerea Ta.

 • Salon virtual de produse

  Acesta este un loc excelent de prezentare a tuturor produselor simultan, fără efort. Fiecare produs este dotat cu opțiunea „Adăugă la cerere“ pentru a-i ajuta pe clienți. Clientul trimite o cerere direct la Tine.

 • Actualități, Canalul informațional

  Practic aeroventic este echivalent cu tagurile offline, în care îți prezinți compania și produsele, distribui cataloage, stabilești contacte și te preocupi de vizibilitatea companiei Tale în cadrul sectorului.

Alăturaţi-ne
Partenerii