29 aug. 2017 | Aeroventic
4.8
Cunoaşteţi pachetul software VLT® MCT 10?

Prima întrebare pe care trebuie să vă o adresez este: Știți despre pachetul software VLT® MCT 10? Răspunsul evident ar fi că este un instrument interactiv utilizat pentru configurarea ușoară și rapidă a unui convertizor de frecvenţă sau un pachet software de parametrizare a echipamentelor VLT® folosind un PC. Puteți folosi, de asemenea, acest instrument pentru a configura rețeaua de comunicații și pentru a face o copie de siguranță a setărilor si a parametrilor relevanți.

Folosind MCT 10 vă puteți controla și configura sistemul și monitoriza întrega reţea într-un mod mai eficient pentru supraveghere rapidă, diagnoză și detectarea defecțiunilor tehnice (semnale de alarmă/avertismente) și modalități de întreținere preventive îmbunătățite.

 

Următoarea întrebare ar fi: sunteți familiarizat cu cele trei nivele de access şi avantajele oferite de fiecare?

 

Primele două nivele sunt: Standard și Avansat

-Versiunea Standard vă permite să vă conectați la doar 4 convertizoare de frecvență în același moment, în timp ce versiunea Avansată permite conectarea la 127 de convertizoare de frecvență.

- Eșantionarea grafică este disponibilă doar pentru două canale de transmisie în versiunea Standard. Acestea cresc până la 8 canale în varianta Avansată.

 -Autentificarea în timp real nu este accesibilă în versiunea Standard, dar este disponibilă prin intermediul a patru canale în varianta Avansată.

-Modulul de configurare a siguranței funcțională, pentru generarea grafică a opțiunii de siguranță funcțională, este acceptată numai în versiunea Avansată.

-Versiunea Avansată vă oferă, de asemenea, acces la sistemul de fișiere a convertizorului de frecvență pentru a putea actualiza softurile integrate în convertizorul de frecvență și in opțiuni.

 

Este posibil să fi știut aceste detalii despre MCT 10. Dar știați că a fost lansată versiunea 4.00 a instrumentului și aceasta include mai multe caracterististici ce îi perfecționează aptitudinile?

Printre aceste caracteristici numeroase, cele mai importante sunt reprezentate de noile module de Stare și de Date Motor.

Modulul de Stare: ne-am îmbunătațit considerabil modul de utilizare a dispozitivelor de citire pentru diferite cuvinte de stare control, intrări și ieșiri analogice și digitale, ce sunt disponibile prin protocolul de comunicație. Valorile hexadecimale originale (0x) au fost transformate într-o reprezentare grafică. Noi le-am combinat într-un singur modul care vă transmite mai multe informații. Veți putea vedea imediat dacă un anumit releu sau bit este activat sau dezactivat și ce comandă exactă a unității a fost configurată. Este un pas către o economie de timp uriașă deoarece nu mai este nevoie să folosiţi manualul și să descifraţi mai întâi valoarea hexadecimală.

Modulul de Date Motor: acesta uşurează selectarea tipului de motor necesar și în consecinţă, facilitează parametrizarea convertizorului. Selectați pur și simplu tipul de motor dorit și imediat sunt afişaţi parametrii corespunzători. Niciun parametru nu este omis și sunt listaţi împreună cu o descriere ce vă îndrumă asupra modului de setare a valorii corecte. Modulul afișează parametrii relevanți pentru punerea în funcțiune a motorului având în vedere modelul constructiv al motorului (parametrul 1-10 din unitate):
-Asincron
-PM, SPM sau IPM – cu magneți permanenți
-SynRM

Mai sus se regăsesc informaţii despre cele primele două nivele ale pachetului MCT 10. Probabil cel mai important pentru MCT 10 V4.00 este al treilea nivel - VLT® Software Customizer.

 

Personalizați-vă instalarea
După cum sugerează și numele, VLT® Software Customizer vă permite să personalizați punerea în funcțiune a VLT® pentru a se potrivi cât mai bine nevoilor dvs. Este un utilitar software robust ce vă permite să îl configuraţi rapid și să testați mai întâi utilizând MCT 10, prin intermediul simulatorului înainte de a-l transfera pe un convertizor de frecvenţă.

VLT® Software Customizer are trei caracteristici principale:

 1. SplashScreen -  vă permite să creați un ecran de pornire personalizat la pornirea convertizorului  de frecvență. Aveți posibilitatea de a utiliza editorul încorporat pentru a crea o imagine nouă sau pentru a importa o imagine existentă dintr-o bibliotecă sau de pe calculator și a o adapta la VLT®.
 2. InitialValues - vă permite să setați o nouă valoare implicită pentru aproape orice parametru.
 3. SmartStart - vă permite să creați un expert personalizat de pornire pentru a parcurge doar parametrii de care aveți nevoie.

 

Cum se poate instala MCT 10?


Versiunea Standard MCT 10 este ușor de descărcat:
- Click aici
- Deschideți fișierul descărcat
- Introduceți codul CD: 12314500 (nu introduceți o cheie de licență)
- Selectați caseta "Instalați versiunea Standard cu funcționalitate limitată"
Pentru a instala nivelul Avansat sau Software-customizer, faceți clic aici pentru a contacta reprezentantul local Danfoss Drives pentru a primi o licența.
Dacă aveți întrebări despre MCT 10 sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați utilizând caseta Comentarii de mai jos. Suntem aici pentru a vă ajuta.

Ce este aeroventic?
 • Ce este aeroventic?

  Aeroventic este o soluție internațională dedicată sectorului HVACR. Aceasta a fost concepută pentru a crea o oportunitate atât pentru producători, cât și distribuitori, de ași prezenta valoarea afacerii și produsele din întreaga lume. Un singur sistem care permite o acoperire globală

 • Cartea de vizită a companiei

  Construiește valoarea companiei Tale prin prezentarea avantajul competitiv.

  Distribuie cataloage, programe și informații cheie pentru afacerea Ta.

 • Salon virtual de produse

  Acesta este un loc excelent de prezentare a tuturor produselor simultan, fără efort. Fiecare produs este dotat cu opțiunea „Adăugă la cerere“ pentru a-i ajuta pe clienți. Clientul trimite o cerere direct la Tine.

 • Actualități, Canalul informațional

  Practic aeroventic este echivalent cu tagurile offline, în care îți prezinți compania și produsele, distribui cataloage, stabilești contacte și te preocupi de vizibilitatea companiei Tale în cadrul sectorului.

Alăturaţi-ne
Partenerii