25 iun. 2018 | Aeroventic
5.0
Doi pași pentru a îmbunătăți siguranța instalației cu gaze calde

danfoss.ro

Degivrarea cu gaze calde este o metodă de dezghețare foarte frecventă și eficientă utilizată în refrigerarea industrială, deși prezintă un risc semnificativ de siguranță dacă injecția de gaz fierbinte în vaporizatoare nu este controlată cu grijă. Pentru a minimiza acest risc, Danfoss a proiectat o soluție care controlează în siguranță injecția de gaz fierbinte: Electroventilul ICSH cu poziție dublă.

Respectând cele mai recente recomandări privind siguranța pentru aplicații de gaze calde, electroventilul ICSH cu poziționare dublă asigură o deschidere treptată, controlată în timp, pentru o presiune lină în vaporizator, înainte de a deschide fluxul până la 100% pentru dezghețarea completă. Această abordare în doi pași previne șocurile hidraulice, îmbunătățind astfel siguranța generală a sistemului de răcire. În configurația de bază în cazul în care deschiderea moale din pasul unu nu a avut loc, configurația implicită ICSH asigură că deschiderea completă din pasul doi nu are nici ea loc.

Electroventilul ICSH cu două trepte deschide debitul complet de la robinetul principal în două etape prin intermediul a doi piloți de de electroventil EVM-NC. Întârzierea dintre cele două etape poate fi controlată fie de un PLC, de un controler, fie de un temporizator.

Odată ce EVM-NC pentru pasul unu este energizat, ventilul principal se va deschide pentru aproximativ 20% din capacitatea completă a supapei principale. După o întârziere predefinită, EVM-NC pentru pasul doi va fi alimentat și deschis complet echivalent cu 100% din capacitatea completă a supapei principale.

Electroventilul dublu ICSH se bazează pe platforma ICV și utilizează același modul de funcții ca ICS și carcasa ICV. Capacul superior este, de asemenea, compatibil cu ICF 50 și ICF 65.

ICSH este proiectat cu următoarele beneficii pentru îmbunătățirea siguranței și pentru optimizarea performanței generale a instalației:

 

 • Siguranță operațională îmbunătățită, care împiedică șocurile hidraulice din conducta de gaz cald
 • Conform cu cele mai recente recomandări de siguranță pentru aplicațiile de gaz cald
 • Ușor de instalat și de actualizat, la fel ca toate produsele din platforma ICV Danfoss
 • Flexibilitate ridicată a designului - capacele ICSH superioare sunt interschimbabile cu valvele Danfoss ICS și ICF Large
 • Reducerea riscului de scurgere datorită numărului redus de suduri în comparație cu numărul de suduri necesare pentru instalarea in paralel a două electroventile individuale.
 • Design simplu al sistemului cu softul Coolselector®2
 • Design compact pentru a economisi spațiu

 

Ce este aeroventic?
 • Ce este aeroventic?

  Aeroventic este o soluție internațională dedicată sectorului HVACR. Aceasta a fost concepută pentru a crea o oportunitate atât pentru producători, cât și distribuitori, de ași prezenta valoarea afacerii și produsele din întreaga lume. Un singur sistem care permite o acoperire globală

 • Cartea de vizită a companiei

  Construiește valoarea companiei Tale prin prezentarea avantajul competitiv.

  Distribuie cataloage, programe și informații cheie pentru afacerea Ta.

 • Salon virtual de produse

  Acesta este un loc excelent de prezentare a tuturor produselor simultan, fără efort. Fiecare produs este dotat cu opțiunea „Adăugă la cerere“ pentru a-i ajuta pe clienți. Clientul trimite o cerere direct la Tine.

 • Actualități, Canalul informațional

  Practic aeroventic este echivalent cu tagurile offline, în care îți prezinți compania și produsele, distribui cataloage, stabilești contacte și te preocupi de vizibilitatea companiei Tale în cadrul sectorului.

Alăturaţi-ne
Partenerii