30 aug. 2017 | Aeroventic
3.0
Noua vană de echilibrare cu debitmetru încorporat CALEFFI

Noua vană de echilibrare cu flanșe cu debitmetru a fost concepută din necesitatea de a îmbina echilibrarea corectă a instalației de climatizare cu simplitatea citirii debitului în mod direct, fără a recurge ulterior la dispozitive de măsură.

Vanele de echilibrare sunt utilizate în instalațiile de climatizare pentru a echilibra diferențele de presiune în circuite, astfel încât să se garanteze la fiecare utilizator debitul corect. În acest mod se reduce la minim risipa de energie, crescând randamentul termic instalației.

Principiul de funcționare al vanelor de echilibrare se bazează pe introducerea unei pierderi de sarcină ce va compensa diferențele dintre cea mai ridicată pierdere și cea din alte circuite. Această pierdere de sarcină poate fi generată prin intermediul unui obturator, unui sector sau unei sfere ce modifică valoarea Kv a vanei respective.

Vana de echilibrare cu flanșe și debitmetru încorporat din seria 132 este prevăzută cu o sferă specială care, datorită sistemului său de reglaj, permite definirea prealabilă a 10 curbe de prereglaj.

Debitmetrul montat pe vană în poziția de by-pass permite vizualizarea debitului care o traversează, fără a mai fi necesară utilizarea altor instrumente de măsură și a prizelor de presiune. Într-adevăr, va fi suficient să se tragă inelul pentru a permite fluxului să treacă prin debitmetru, astfel încât plutitorul intern să se deplaseze până când indică debitul efectiv.

După citirea directă este posibilă modificarea instantanee a valorii debitului prin acționarea asupra selectorului vanei, pentru a se obține o echilibrarea mai precisă a sistemului. 

Ce este aeroventic?
 • Ce este aeroventic?

  Aeroventic este o soluție internațională dedicată sectorului HVACR. Aceasta a fost concepută pentru a crea o oportunitate atât pentru producători, cât și distribuitori, de ași prezenta valoarea afacerii și produsele din întreaga lume. Un singur sistem care permite o acoperire globală

 • Cartea de vizită a companiei

  Construiește valoarea companiei Tale prin prezentarea avantajul competitiv.

  Distribuie cataloage, programe și informații cheie pentru afacerea Ta.

 • Salon virtual de produse

  Acesta este un loc excelent de prezentare a tuturor produselor simultan, fără efort. Fiecare produs este dotat cu opțiunea „Adăugă la cerere“ pentru a-i ajuta pe clienți. Clientul trimite o cerere direct la Tine.

 • Actualități, Canalul informațional

  Practic aeroventic este echivalent cu tagurile offline, în care îți prezinți compania și produsele, distribui cataloage, stabilești contacte și te preocupi de vizibilitatea companiei Tale în cadrul sectorului.

Alăturaţi-ne
Partenerii