7 iun. 2018 | Aeroventic
Pentru o curățare a instalației eficientă în timp

caleffi.com

Apa din interiorul instalației de încălzire conține substanțe organice (cum ar fi bacteriile și algele) și substanțe anorganice (cum ar fi nisipul, rugina, reziduuri de sudură). Acestor depuneri li se adaugă încrustațiile de calcar (precipitări de calciu și magneziu, săruri din apa dură) care contribuie la blocarea trecerilor și sunt responsabile pentru declanșarea fenomenelor de coroziune.

Coroziunea este, în general, un proces care se manifestă prin îndepărtarea unui strat de pe suprafața metalului, mai mult sau mai puțin gros și care poate duce, de asemenea, la perforarea țevii. Depunerile, coroziunea și încrustațiile reduc eficiența instalației, împiedicând componentele de reglare (cum ar fi, de exemplu, robinetele termostatice tradiționale) să poată funcționa în mod optim. De asemenea, aceste impurități provoacă niveluri ridicate de zgomot și, uneori, obstrucționări ale conductelor sau spargerea echipamentelor.


De exemplu, 1 mm de calcar depus în interiorul unui schimbător de căldură scade eficiența schimbului termic și crește consumul de energie cu 10%!

O bună spălare a instalației cu un produs special cum ar fi CALEFFI C3 CLEANER, instalarea unui separator magnetic de impurități CALEFFI DIRTMAG® din material compozit dotat cu robinete de închidere și utilizarea unui produs de protecție cum ar fi CALEFFI C1 INHIBITOR contribuie la menținerea apei din instalația de încălzire în condiții optime de funcționare, pentru a garanta cea mai mare eficiență și putere termică a instalației.

Produsul C3 CLEANER este un detergent universal cu formulă neutră, potrivit pentru a îndepărta nămolul, calcarul și reziduurile din instalațiile de încălzire noi și deja existente. Ușor de dozat prin intermediul separatorului de impurități și compatibil cu toate materialele tipice ale instalațiilor de încălzire, inclusiv aluminiul, C3 CLEANER este extrem de eficient în dispersarea calcarului și a magnetitei dirijându-le către separatorul de impurități pentru a fi îndepărtate. Robinetele cu sferă din dotarea separatorului de impurități DIRTMAG® permit evacuarea cu ușurință a impurităților conținute.

Separatorul de impurități DIRTMAG® reține impuritățile, chiar și pe cele feroase datorită acțiunii a doi magneți situați în inelul demontabil. Dispozitivul poate fi apoi utilizat ca punct de acces pentru introducerea atât a produsului C3 CLEANER, cât și a produsului C1 INHIBITOR.

După spălare, se recomandă introducerea în instalație a produsului C1 INHIBITOR, un inhibitor de protecție pe bază de molibdat, ideal pentru a proteja sistemul împotriva unor posibile coroziuni și încrustații.

Cu aceste mici măsuri se menține în timp eficiența instalației de încălzire.

DOWNLOAD SALES SHEET

Ce este aeroventic?
 • Ce este aeroventic?

  Aeroventic este o soluție internațională dedicată sectorului HVACR. Aceasta a fost concepută pentru a crea o oportunitate atât pentru producători, cât și distribuitori, de ași prezenta valoarea afacerii și produsele din întreaga lume. Un singur sistem care permite o acoperire globală

 • Cartea de vizită a companiei

  Construiește valoarea companiei Tale prin prezentarea avantajul competitiv.

  Distribuie cataloage, programe și informații cheie pentru afacerea Ta.

 • Salon virtual de produse

  Acesta este un loc excelent de prezentare a tuturor produselor simultan, fără efort. Fiecare produs este dotat cu opțiunea „Adăugă la cerere“ pentru a-i ajuta pe clienți. Clientul trimite o cerere direct la Tine.

 • Actualități, Canalul informațional

  Practic aeroventic este echivalent cu tagurile offline, în care îți prezinți compania și produsele, distribui cataloage, stabilești contacte și te preocupi de vizibilitatea companiei Tale în cadrul sectorului.

Alăturaţi-ne
Partenerii