8 iun. 2018 | Aeroventic
5.0
Saveb: VENTILATORUL INDUSTRIAL. SAVEB. SCOP SI FUNCTIUNI

saveb.ro

Ventilatorul industrial, fie el ventilator axial sau ventilator centrifugal nu este un utilaj singular, asa cum s-ar putea crede. Desi de cele mai multe ori lucreaza singur, el de fapt face intotdeauna parte dintr-un sistem caruia-i furnizeaza conditiile optime de lucru pentru a-si atinge performantele functionale. Sa ne intoarcem pur si simplu la ventilator si sa-l privim, cum este si firesc, prin prisma utilizatorului, a celui care isi instaleaza un ventilator industrial in locatia sa de productie, cu scopul precis de a atinge, cu ajutorul aerului insuflat sau aborbit de ventilator, anumiti parametri functionali ai sistemului sau tehnologic si/sau ai mediului ambiant in care se desfasoara activitatea. Ventilatorul industrial are deci mai rar un rol de utilaj tehnologic principal, dar are intotdeauna rolul utilajului suport, “pivot” al celorlalte echipamente care nu pot functiona fara acesta.

Din articolele anterioare se observa ca ventilatorul, utilizand energia mecanica primita de la motorul electric care il antreneaza, realizeaza in acest fel o crestere a energiei pneumatice cu scopul de a creea un flux de aer. Acest flux nu este creat oricum, ci pentru a avea o intensitate anumita, denumita presiune p si este directionat cu un anumit volum Q, astfel incat sa fie capabil sa indeplineasca optim functiunile tehnologice necesare sistemului industrial din care face parte.

Scopurile principale ale functionarii oricarui ventilator, dar mai ales ale unui ventilator industrial fabricat de COMPANIA DE VENTILATOARE, care poarta marca SAVEB,  sunt asadar:

 • sa realizeze confortul in cladiri industriale, zootehnice sau comerciale, fie prin evacuarea aerului incins si introducerea unei aceleiasi cantitati de aer proaspat din exterior, fie prin vehicularea unei aceleiasi mase de aer, creand efectul de usoara detenta termica (racorire a aerului); acesta solutie se utilizeaza acolo unde climatizarea nu este posibila sau devine in anumite cazuri prea costisitoare,
 • sa ventileze (sa evacueze fortat aerul viciat/poluat din interior si sa introduca acelasi volum de aer prospat din exterior) incinte comerciale si industriale, inclusiv : fabrici, depozite, sali de sport, parcari subterane, statii si substatii de metrou, sau chiar pentru zone cu aer stagnat etc.
 • sa realizeze cvasipermanent sau cat de des este posibil circulatia aerului pentru destratificarea zonelor de caldura si/sau umezeala.
 • sa realizeze aerajul permanent in zone cu acumulari de gaze si sa evite astfel acumularile de aer stagnat sau de gaze explozive(mine de carbune)
 • sa transporte materiale solide sau gazoase, rezultate din procese tehnologice.
 • Ca anexa la un ciclon, sa realizeze circulatia aerului incarcat cu particule solide si sa ajute la functionarea acestuia, prin realizarea separatiei particulelor in ciclon
 • sa realizeze circulatia aerului prin sisteme centralizate de conditionarea aerului (centrale de tratarea aerului, roof-top, etc ) sau prin aparate de climatizare (ventiloconvectoare, splituri, etc )
 • sa raceasca medii ( apa din turnurile de racire, etc ) sau echipamente ( compresoare din chillere, motoare electrice de puteri mari sau transformatoare electrice de putere etc )
 • sa realizeze racirea unor medii de lucru sau utilaje care lucreaza in permanenta la temperaturi ridicate (cocserii, cuptoarele din industria metalurgica, liniile de laminare sau racirea controlata a laminatelor fie pe liniile de laminare, fie pe paturile de racire)

Remarcam asadar ceea ce am enuntat mai sus si anume ca un ventilator industrial functioneaza ca un utilaj de cele mai multe ori conducator in cadrul unui sistem tehnologic si/sau ambiental, fara de care acesta din urma, cel mai probabil, nu ar putea functiona.

Saveb: VENTILATORUL INDUSTRIAL. SAVEB. SCOP SI FUNCTIUNI - 1Saveb: VENTILATORUL INDUSTRIAL. SAVEB. SCOP SI FUNCTIUNI - 2Saveb: VENTILATORUL INDUSTRIAL. SAVEB. SCOP SI FUNCTIUNI - 3Saveb: VENTILATORUL INDUSTRIAL. SAVEB. SCOP SI FUNCTIUNI - 4Saveb: VENTILATORUL INDUSTRIAL. SAVEB. SCOP SI FUNCTIUNI - 5Saveb: VENTILATORUL INDUSTRIAL. SAVEB. SCOP SI FUNCTIUNI - 6Saveb: VENTILATORUL INDUSTRIAL. SAVEB. SCOP SI FUNCTIUNI - 7Saveb: VENTILATORUL INDUSTRIAL. SAVEB. SCOP SI FUNCTIUNI - 8Saveb: VENTILATORUL INDUSTRIAL. SAVEB. SCOP SI FUNCTIUNI - 9Saveb: VENTILATORUL INDUSTRIAL. SAVEB. SCOP SI FUNCTIUNI - 10

Ce este aeroventic?
 • Ce este aeroventic?

  Aeroventic este o soluție internațională dedicată sectorului HVACR. Aceasta a fost concepută pentru a crea o oportunitate atât pentru producători, cât și distribuitori, de ași prezenta valoarea afacerii și produsele din întreaga lume. Un singur sistem care permite o acoperire globală

 • Cartea de vizită a companiei

  Construiește valoarea companiei Tale prin prezentarea avantajul competitiv.

  Distribuie cataloage, programe și informații cheie pentru afacerea Ta.

 • Salon virtual de produse

  Acesta este un loc excelent de prezentare a tuturor produselor simultan, fără efort. Fiecare produs este dotat cu opțiunea „Adăugă la cerere“ pentru a-i ajuta pe clienți. Clientul trimite o cerere direct la Tine.

 • Actualități, Canalul informațional

  Practic aeroventic este echivalent cu tagurile offline, în care îți prezinți compania și produsele, distribui cataloage, stabilești contacte și te preocupi de vizibilitatea companiei Tale în cadrul sectorului.

Alăturaţi-ne
Partenerii