29 aug. 2017 | Aeroventic
5.0
Si cazanele in condensatie ies la pensie

Când vine timpul să se înlocuiască echipamentele de încălzire sau să se instaleze un sistem complet nou, există un număr de factori care vor contribui la o rentabilitate maximă a investiției respective. Ian Dagley discută cele mai importante aspecte.

VREMEA PENSIONARII

Pentru fiecare sistem de încălzire există o perioadă în care elementele centrale ale solutiei, cum ar fi cazanele, au ajuns la sfârșitul duratei de viață utilă și trebuie înlocuite. Aceast lucru se poate datora faptului că au încetat complet să funcționeze, piesele de schimb au devenit greu de gasit și / sau au defecțiuni frecvente, ceea ce devine frustrant și provoaca neplaceri constante. În mod inevitabil, acest lucru va necesita o investiție, astfel că este de dorit să obțineți cea mai bună rentabilitate;

În ceea ce privește performanța, costurile de funcționare și impactul asupra mediului. Și, desigur, aceleași considerații se aplică și unei instalații de încălzire complet noi. Aceasta poate fi, de semenea, o oportunitate ideală de a introduce tehnologii de încălzire cu emisii reduse de carbon, cum ar fi biomasa, colectoarele solare și pompele de căldură, ca parte a unui sistem mixt de încălzire. Un aspect evident pe care este necesar sa il luati in consideratie este eficiența energetică, și mai ales in cazul sistemelor de incalzire unde tehnologia a avansat fulminant în ultimii ani. Astfel, investițiile în cazane in condensatie moderne, ultra-eficiente cu gaze sau petrol vor aduce beneficii semnificative în comparație cu vechiul sistem și vor genera o rentabilitate mai mare a investiției.  Acest lucru este ilustrat în mod clar de tehnologia de condensare care este acum disponibilă pentru cazanele cu gaz (inclusiv GPL) și cu combustibil lichid. Spre deosebire de cazanele fără condensare, unde o mare parte din căldura generată este pierdută în gazele de ardere, cazanele in condensatie sunt capabile să recupereze o mare parte din această căldură pentru a fi reutilizata în clădire. De exemplu, acum sunt posibile eficiențe nete de 109,9% pentru cazanele in condensatie cu gaz și peste 98% pentru cazanele in condensatie pe motorina. Eficiențe nete de peste 100% sunt posibile datorita căldurii latente recuperate prin tehnologia de condensare. În plus, față de condensare, eficiențele suplimentare față de modelele mai vechi sunt obținute prin modele mai noi de schimbător de căldură care utilizează materiale moderne, cum ar fi aliaje de aluminiu / fier (AluFer).

MODULARE PENTRU A SATISFACE NEVOILE CASEI

In functie de tiparul de casa si modul de viata al locuitorului, sarcinil cazanului difera de-a lungul anului, necesarul de apa calda este relativ constant in cursul unui an, acelasi lucru nu se poate spune insa despre nevoia termica a casei care fluctueaza foarte mult, mai ales in cazul tarilor in care sunt diferente mari de temperatura intre iarna si vara.

Un alt considerent este cât de bine instalația de încălzire va răspunde la modificarea cererii (sarcini termice) din clădire. Acest lucru a devenit deosebit de important în ultimii ani deoarece clădirile au devenit tot mai bine izolate, iar acest lucru înseamnă că acum cazanele petrec mai mult timp funcționand la sarcină parțială. Cazanele mai vechi au tendința de a porni și de a se opri (ciclu) în aceste condiții, ceea ce duce la pierderea energiei și poate, de asemenea, să crească costurile de întreținere și, eventual, să reducă durata de funcționare a cazanului. Atunci când alegeti un cazan nou, capacitatea de modulare a acestuia, ca urmare a schimbărilor de sarcină termică este un criteriu important pentru optimizarea eficienței. În unele proiecte vor exista avantaje și pentru utilizarea mai multor cazane modulare mai mici care funcționează într-o configurație de tip „cascadă”. Acest aranjament oferă o flexibilitate considerabilă pentru sarcinile variabile, deoarece cazanele individuale pot fi oprite și cele care rulează pot modula în funcție de cerere.

MIXAREA SURSELOR DE CALDURA

După cum am menționat mai devreme, modernizarea unui sistem de încălzire poate fi oportunitatea ideală de a profita de sursele de căldură cu emisii scăzute de carbon care sunt acum disponibile pe scară largă – în mod obișnuit ca parte a unui sistem mixt de încălzire care include și cazanele cu gaz sau cu combustibil lichid. Aici, cheia este să se asigure că sursele individuale de căldură sunt controlate într-un mod care maximizează beneficiile fiecăruia. Acest lucru s-a dovedit a fi o provocare tehnică în trecut, dar noile sisteme de control au capacitatea de a controla una sau mai multe surse de căldură convenționale și cu emisii scăzute de carbon cu o singură unitate sau în cascada. Pentru a facilita monitorizarea de la distanță și optimizarea sistemului, aceste sisteme pot fi accesate printr-o interfață online care vă informează, de asemenea, când este necesară întreținerea ca urmare a unei defectiuni sau pur si simplu una de rutină. Ele au, de asemenea, funcționalitate „plug and play”, astfel încât sistemul să poată fi extins cu ușurință în viitor.

CONCLUZII

Progresele inregistrate în ceea ce priveste tehnologia de încălzire, cat și in domeniul automatizarilor, indică faptul că proprietarii de clădiri au acum mai multe opțiuni atunci când înlocuiesc un sistem de încălzire existent sau instalează unul complet nou. Alegerea cele mai bune solutii este un aspect complex, de a lua în conside

Ce este aeroventic?
 • Ce este aeroventic?

  Aeroventic este o soluție internațională dedicată sectorului HVACR. Aceasta a fost concepută pentru a crea o oportunitate atât pentru producători, cât și distribuitori, de ași prezenta valoarea afacerii și produsele din întreaga lume. Un singur sistem care permite o acoperire globală

 • Cartea de vizită a companiei

  Construiește valoarea companiei Tale prin prezentarea avantajul competitiv.

  Distribuie cataloage, programe și informații cheie pentru afacerea Ta.

 • Salon virtual de produse

  Acesta este un loc excelent de prezentare a tuturor produselor simultan, fără efort. Fiecare produs este dotat cu opțiunea „Adăugă la cerere“ pentru a-i ajuta pe clienți. Clientul trimite o cerere direct la Tine.

 • Actualități, Canalul informațional

  Practic aeroventic este echivalent cu tagurile offline, în care îți prezinți compania și produsele, distribui cataloage, stabilești contacte și te preocupi de vizibilitatea companiei Tale în cadrul sectorului.

Alăturaţi-ne
Partenerii