27 dec. 2017 | Aeroventic
Ventilator industrial VP 40DC-2000CAP pentru fabrica de ciment DEWAN HATTAR CEMENT- KARACHI, PAKISTAN (ep.12)

Saveb

Timpul de racire a fost relativ similar celui de incalzire, chiar putin mai mare. Avand in vedere ca operatiunea de introducere a axului ventilatorului in flansa port- rotor a ventilatorului s-a realizat intr-o zi de vineri, pe la ora pranzului, abia luni, tot spre miezul zilei, in jurul orei 14,00 s-a putut atinge materialul cu mana libera.

Masuratorile la inceputul zilei de luni, in jurul orei 7,00 aratau inca aproximativ 600C. Deci o cadere foarte lenta de temperatura, datorata atat grosimii peretilor pieselor si respectiv a axului, cat si marimii globale a acestora; in plus vorbim acum de o singura piesa, unde caldura flansei port-rotor se transfera intai axului, se realizeaza un echilibru termic precar si dinamic si abia apoi, in fiece moment tot ansamblul se raceste. Tot acest proces este in permanenta dinamic, in sensul in care incalzirea prin cedarea de caldura de la flansa port-rotor la ax se suprapune atomic peste cedarea de caldura catre mediul ambiant, respectiv racirea ansamblului. Racirea in aer a ansamblului de asigurare a rotatiei turbinei ventilatorului industrial, format din flansa-port rotor si ax, care, dupa montajul descris, functioneaza ca un corp unitar atat mecanic, cat si termic, de la 2000C pana la temperatura mediului ambiant (cca. 250C), a durat asadar aproape 72 ore. Ceea ce este bine, caci prin racirea lenta se evita formarea tensiunilor interne sau/si a eventualelor fisuri.

Se poate spune asadar ca rabdarea este si ea un factor tehnologic pentru viitoarea buna functionare a ventilatorului si a fiabilitatii acestuia. In cazul uzinei de productie a cimentului, ventilatorul V40 este o piesa tehnologica de prima importanta si orice defectiune a acestuia ar conduce inevitabil la oprirea intregii linii de fabricatie.

Ce este aeroventic?
 • Ce este aeroventic?

  Aeroventic este o soluție internațională dedicată sectorului HVACR. Aceasta a fost concepută pentru a crea o oportunitate atât pentru producători, cât și distribuitori, de ași prezenta valoarea afacerii și produsele din întreaga lume. Un singur sistem care permite o acoperire globală

 • Cartea de vizită a companiei

  Construiește valoarea companiei Tale prin prezentarea avantajul competitiv.

  Distribuie cataloage, programe și informații cheie pentru afacerea Ta.

 • Salon virtual de produse

  Acesta este un loc excelent de prezentare a tuturor produselor simultan, fără efort. Fiecare produs este dotat cu opțiunea „Adăugă la cerere“ pentru a-i ajuta pe clienți. Clientul trimite o cerere direct la Tine.

 • Actualități, Canalul informațional

  Practic aeroventic este echivalent cu tagurile offline, în care îți prezinți compania și produsele, distribui cataloage, stabilești contacte și te preocupi de vizibilitatea companiei Tale în cadrul sectorului.

Alăturaţi-ne
Partenerii