16 ian. 2018 | Aeroventic
Ventilator industrial VP 40DC-2000CAP pentru fabrica de ciment DEWAN HATTAR CEMENT- KARACHI, PAKISTAN (ep.13)

fot. Saveb

Fotografiile alaturate arata cum s-a facut montajul rotorului pe flansa port-rotor a ventilatorului industrial, pentru a asigura o prindere multipla, echilibrata, care sa reziste unui mediu de lucru dur, cu solicitari in foarte multe puncte. Solicitarile sunt dure, permanente, iar cele de abraziune sunt cele mai accentuate, ce determina, in timp, erodari ale palelor rotorului si dezechilibrari ale ventilatorului. Prinderile trebuie sa faca fata acestor solicitari si sa nu cedeze, caci orice functionare defectuoasa a ventilatorului ar putea conduce la oprirea liniei si pe cale de consecinta chiar a intregii sectii de ciment Portland unde functioneaza ca utilaj tehnologic conducator.

Saibele lamelare din fotografie au atat rol de strangere, cat si rol de transmisie reciproca a fortelor intre prezoanele de prindere ale rotorului, astfel incat acestea sa se echilibreze reciproc. Dupa cum se observa fortele centrifuge din interiorul, respectiv din  exteriorul curbei de rotatie se echilibreaza reciproc.  Ele sunt oricum inegale, dar luate singular ar produce, fiecare in parte, cate un moment de rotatie in jurul axei proprii. In plus prin descompunerea fortelor componentele taietoare ale acestora ar putea determina in timp forfecari ale prezoanelor, ceea ce ar conduce, inevitabil, la ruperea ansamblului rotitor al ventilatorului. Lamelele echilibreaza insa prezoanele doua cate doua, iar unghiul sub care sunt montate si densitatea lor raportata la circumferinta acestuia creaza un echilibru dinamic in functionarea centrifugala, astfel incat rotorul sa nu sufere influente punctuale, diferite pe fiecare prezon in parte, care ar fi posibil sa-l dezechilibreze. Totodata fortele taietoare care se dezvolta pe fiecare din cele doua prezoane sunt de sens contrar si astfel se anuleaza reciproc datorita unirii locului lor de formare prin lamela de prindere. Conditia este insa o strangere perfecta a piulitelor, care sa nu permita nici un fel de joc la vibratiile care inevitabil vor avea loc sub actiunea prafului de ciment ce va fi vehiculat de ventilatorul tehnologic.

Ce este aeroventic?
 • Ce este aeroventic?

  Aeroventic este o soluție internațională dedicată sectorului HVACR. Aceasta a fost concepută pentru a crea o oportunitate atât pentru producători, cât și distribuitori, de ași prezenta valoarea afacerii și produsele din întreaga lume. Un singur sistem care permite o acoperire globală

 • Cartea de vizită a companiei

  Construiește valoarea companiei Tale prin prezentarea avantajul competitiv.

  Distribuie cataloage, programe și informații cheie pentru afacerea Ta.

 • Salon virtual de produse

  Acesta este un loc excelent de prezentare a tuturor produselor simultan, fără efort. Fiecare produs este dotat cu opțiunea „Adăugă la cerere“ pentru a-i ajuta pe clienți. Clientul trimite o cerere direct la Tine.

 • Actualități, Canalul informațional

  Practic aeroventic este echivalent cu tagurile offline, în care îți prezinți compania și produsele, distribui cataloage, stabilești contacte și te preocupi de vizibilitatea companiei Tale în cadrul sectorului.

Alăturaţi-ne
Partenerii