21 mai 2018 | Aeroventic
4.3
Ventilator industrial VP 40DC-2000CAP pentru fabrica de ciment DEWAN HATTAR CEMENT- KARACHI, PAKISTAN (ep.20)

saveb.ro

Aceasta este, pe scurt, modalitatea de fabricatie a ansamblului rotitor al ventilatorului VP 40DC-2000, produs si livrat in anul 2017 de catre pentru DEWAN HATTAR CEMENT, Karachi, Pakistan.

Ventilator industrial VP 40DC-2000CAP pentru fabrica de ciment DEWAN HATTAR CEMENT- KARACHI, PAKISTAN (ep.20) - 1Ventilatorul VP 40DC-2000-CAP-00 face parte din clasa ventilatoarelor centrifugale de debit mare si presiune mica. In cazul concret al ventilatorului executat pentru DEWAN HATTAR CEMENT debitul este de 210.000 m3/h, la o presiune de 150 mmCA si o temperatura de lucru de 240 0C. Ventilatorul este alimentat de un motor electric care dezvolta o putere de 200 kW la o viteza de rotatie de 750 rot/min. Motorul este construit in clasa de temperatura T2, respectiv cu protectie pentru functionare la o temperatura de pana la 300 0C si la o temperatura de aprindere a gazelor mai mare de 200 0C.

Ca tip constructiv este un ventilator dublu aspirant, direct calat (motorul este montat direct pe axul ventilatorului), care vehiculeaza aer incarcat cu particule de praf cu densitatea mai mica sau cel mult egala cu 60 g/m3. Este destinat sa lucreze special in fabricile de ciment. Deoarece este destinat sa lucreze la temperaturi mari, peste 80 0C, ventilatorul este construit in varianta constructiva C. Pozitia de montaj este 9, cu pale verticale.

Panta curbelor Nef  are valorile cele mai mari in portiunea de mijloc a curbei debit- presiune, adica in plaja care include valoarea maxima a puterii absorbite. In aceasta plaja eficienta energetica este maxima si se apropie de 110 – 112 kW. Aceasta se gaseste in punctul in care se atinge un debit de 210.000 m3/h la o presiune de 150 – 160 mmCA. Totodata si variatia randamentului η, care atinge in acest punct valoarea apropiata de maxim, respectiv cca. 82%. Cresterea de debit peste aceasta valoare nu aduce beneficii tangibile in parametrii de scoatere ai ventilatorului. Presiunea va incepe sa scada, dar si Nef deasemenea, ceea ce inseamna ca incep sa apara pierderi mai mari decat normale in sistem, respectiv ca se va consuma multa energie cu efecte din ce in ce mai reduse. Randamentul η va scadea si el destul de brusc, dupa cum ne arata curba de variatie a acestuia. Deci desi posibile, beneficiile cresterii de debit nu sunt deloc eficiente.

Ventilator industrial VP 40DC-2000CAP pentru fabrica de ciment DEWAN HATTAR CEMENT- KARACHI, PAKISTAN (ep.20) - 2

Rezulta deci ca un maxim de eficienta in functionarea ventilatorului se obtine la valorile unui debit de 110.000-160.000 m3/h  si a unei presiuni care se mentine aproape constanta, pe un palier de 170- 175 mmCA. Randamentul este si el foarte bun, apropiindu-se de 95% pe intregul palier debit- presiune.

Comanda venita anul acesta de la DEWAN HATTAR CEMENT, Pakistan, a solicitat confectionarea unui ansamblu mobil pentru ventilatorul VP 40DC-2000-CAP-00, compus din rotor- ax palier- lagare- rulmenti, care sa functioneze la aceiasi  parametri: sa reziste la temperatura de lucru de 2000C si sa lucreze la un debit de 210.000 m3/h si o presiune de 150 mmCA.

Ventilator industrial VP 40DC-2000CAP pentru fabrica de ciment DEWAN HATTAR CEMENT- KARACHI, PAKISTAN (ep.20) - 3

Montajul si reglajele s-au executat manual, cu atentie deosebita, pentru ca strangerea fiecarui surub sa fie perfect egala cu a celorlalte, astfel incat presiunea pe intreaga suprafata a carcasei cu rulmenti sa fie echidistanta. O strangere inegala poate conduce la vibratii ale carcasei si la frecari, cu atat mai mult cu cat insusi ventilatorul este un utilaj care induce propriile vibratii. Astfel carcasa cu rulmenti ar putea sa se fisureze, deteriorand ventilatorul cu totul.

Desi garantia comerciala este de doar 15 luni de la punerea in functiune, totusi, la fel ca si primul ventilator similar, fabricat de SAVEB in 1994, si acesta este destinat sa lucreze un mimimum de 20 ani fara interventie, daca este exploatat corect, in parametrii care au fost transmisi prin tema de comanda.

 

Ventilator industrial VP 40DC-2000CAP pentru fabrica de ciment DEWAN HATTAR CEMENT- KARACHI, PAKISTAN (ep.20) - 4

Ce este aeroventic?
 • Ce este aeroventic?

  Aeroventic este o soluție internațională dedicată sectorului HVACR. Aceasta a fost concepută pentru a crea o oportunitate atât pentru producători, cât și distribuitori, de ași prezenta valoarea afacerii și produsele din întreaga lume. Un singur sistem care permite o acoperire globală

 • Cartea de vizită a companiei

  Construiește valoarea companiei Tale prin prezentarea avantajul competitiv.

  Distribuie cataloage, programe și informații cheie pentru afacerea Ta.

 • Salon virtual de produse

  Acesta este un loc excelent de prezentare a tuturor produselor simultan, fără efort. Fiecare produs este dotat cu opțiunea „Adăugă la cerere“ pentru a-i ajuta pe clienți. Clientul trimite o cerere direct la Tine.

 • Actualități, Canalul informațional

  Practic aeroventic este echivalent cu tagurile offline, în care îți prezinți compania și produsele, distribui cataloage, stabilești contacte și te preocupi de vizibilitatea companiei Tale în cadrul sectorului.

Alăturaţi-ne
Partenerii