15 sept. 2017 | Aeroventic
4.0
Ventilator VP 40DC-2000CAP pentru DEWAN HATTAR CEMENT- KARACHI, PAKISTAN (ep.6)

S-a utilizat un otel marca 42CrMo4, care, datorita compozitiei ridicate de Cr si Mn in cadrul elementelor de aliere, este rezistent la atat temperaturi ridicate cat si la solicitari mecanice prin abraziune.

Otelul face parte din gama otelurilor aliate pentru tratament termic si este destinat a fi folosit in constructia de masini la fabricatia rotoarelor de turbină, arborilor pentru motoare cu ardere internă si organelor de asamblare. Deoarece ansamblul rotitor va fi supus continuu unor conditii dure de lucru, s-a apelat pentru certificarile  metalurgice si ale incercarilor de laborator la o companie independenta de testari din Italia.  In cazul de fata, in conformitate cu buletinul de laborator emis, otelul utilizat are urmatoarea compozitie chimica:

C = 0,405%;   Ni = 0,24%;    Ti = 0,002%.

Si = 0,28%;     Mo = 0,23%;

Mn = 0,73%;    V = 0,005%

S = 0,004%;     Al = 0,034%

P = 0,010%;     Cu = 0,15%;

Cr = 1,07%;  ;   Sn = 0,008%;

Elementele de aliere au proprietati diferite, care influenteaza atat prelucrabilitatea piesei din otel in anasamblu, cat si comportamentul acesteia in functionarea ulterioara. De aceea alegerea unei anumite marci de otel, in functie de proprietatile existente si/sau obtenabile prin tratamente termice ulterioare este de maxima importanta, in functie de scopul pentru care se confectioneaza piesa. In episodul urmator vom continua cu prezentarea elamentelor de aliere, a proprietatilor acestora si a influentelor pe care fiecare din acestea le are asupra marcii de otel.

Ce este aeroventic?
 • Ce este aeroventic?

  Aeroventic este o soluție internațională dedicată sectorului HVACR. Aceasta a fost concepută pentru a crea o oportunitate atât pentru producători, cât și distribuitori, de ași prezenta valoarea afacerii și produsele din întreaga lume. Un singur sistem care permite o acoperire globală

 • Cartea de vizită a companiei

  Construiește valoarea companiei Tale prin prezentarea avantajul competitiv.

  Distribuie cataloage, programe și informații cheie pentru afacerea Ta.

 • Salon virtual de produse

  Acesta este un loc excelent de prezentare a tuturor produselor simultan, fără efort. Fiecare produs este dotat cu opțiunea „Adăugă la cerere“ pentru a-i ajuta pe clienți. Clientul trimite o cerere direct la Tine.

 • Actualități, Canalul informațional

  Practic aeroventic este echivalent cu tagurile offline, în care îți prezinți compania și produsele, distribui cataloage, stabilești contacte și te preocupi de vizibilitatea companiei Tale în cadrul sectorului.

Alăturaţi-ne
Partenerii